Primele modele comerciale de mașini zburătoare ar putea ajunge pe piață în 2024

Dorinţa de a avea mașini zburătoare pare să fie din ce în ce mai aproape, în condițiile în care se estimează că primele modele comerciale ar putea apărea pe piață începând cu anul 2024.

Astfel, sunt deja câteva proiecte ale unor companii mai mari sau mai mici care testează modele de mașini zburătoare. De putin timp, o companie a făcut un zbor intre două aeroporturi din Slovacia  cu un prototip propulsat de un motor BMW, iar la începutul acestui an, un start-up din Marea Britanie a anunțat, în urma semnării un parteneriat cu cei de la Hyundai, în vederea dezvoltării infrastructurii necesare pentru vremea în care mașinile zburătoare vor brăzda cerul, transportând oameni şi mărfuri,pentru a construi un aeroport în Coventry.

În prezent, Hugh Martin, CEO-ul Lacuna Technologies, compania care ajută marile orașe americane pentru a dezvolta reguli de transport, afirmă că mașinile zburătoare ar putea intra în segmentul comercial începând cu anul 2024.

În plus, principala problemă a acestei noi pieței va fi, în viziunea acestuia, stabilirea unor reguli privind gestiunea traficului aerian. De asemenea, acesta spune că va exista o…

Citeste continuarea Aici

You might also like