Parcul auto din Europa va stagna până în anul 2035

În ultima perioadă dar si în viitor, maşina personală va rămâne în topul preferinţelor pentru mobilitate ale consumatorilor din Uniunea Europeană ca urmare a pandemiei, însă modalităţile alternative îşi vor reveni pe termen mediu şi lung, arată un raport PwC, potrivit căruia parcul auto din Europa va stagna până în 2035, la 281 milioane maşini.

Astfel, „În lumina schimbărilor aduse de pandemie, parcul auto din Europa va stagna (-0,6%) până în 2035, la 281 milioane vehicule, după ce în ediţia anterioară a raportului fusese estimată o scădere de 1,2%. Piaţa auto verde se află într-un punct de inflexiune în Europa, determinată de un puternic impuls guvernamental (stimulente şi reglementări). Astfel, vânzările de maşini electrice noi ar urma să atingă 27% din totalul vânzărilor de autovehicule noi până în 2025 şi 78% în 2035”, relevă raportul.

Construirea lentă a infrastructurii de încărcare va deveni în curând cel mai mare obstacol de creştere.

„Deşi maşina personală va rămâne în topul preferinţelor pentru mobilitate ale consumatorilor din Uniunea Europeană ca urmare a pandemiei, modalităţile alternative îşi…

Citeste continuarea Aici

You might also like