Un tânăr de 28 de ani din Vietnam a fost condamnat la 5 ani de închisoare pentru că a transmis coronavirusul la mai multe persoane

În Vietnam, un bărbat în vârstă de 28 de ani a fost condamnat la cinci ani de închisoare pentru încălcarea restricțiilor anti-Covid și pentru transmiterea virusului la mai multe persoane. Conform presei de stat vietnameze, opt persoane au fost infectate din cauza bărbatului, iar una dintre ele  chiar şi-a pierdut viaţa din cauza Covid-19.

Astfel, pe nume Van Tri, bărbatul în vârstă de 28 de ani, a fost găsit vinovat de „răspândirea de boli infecțioase periculoase la alte persoane” după ce a mers, în  luna iulie, în localitatea sa natală, călătorind din orașul Ho Și Min în perioada de vârf a pandemiei de coronavirus.

Astfel că acesta a fost acuzat că nu a respectat perioada de carantină obligatorie de 21 de zile când a ajuns acasă. El a fost testat pozitiv la coronavirus în 7 iulie.

Potrivit deciziei tribunalului, încălcarea de către acesta a perioadei de carantină a dus la infectarea mai multor oameni cu coronavirus și îmbolnăvirea lor cu Covid-19. Una dintre  aceste persoanele îmbolnăvite a murit în  data de 7 august, scrie Agerpres.

Totodată, după ce a menţinut numărul de infectări la un nivel scăzut pe parcursul…

Citeste continuarea Aici

You might also like