Top 5 greșeli în hidroterapia pentru durerile de spate

Hidroterapia este o formă de exercițiu de fizioterapie efectuată în apă. Este un instrument eficient de reabilitare pentru durerile de spate acute și cronice. Este folosită pentru a reduce tensiunea și durerile musculare, redând în același timp mobilitatea și forța.

Există multe variabile de luat în considerare atunci când începeți un program de hidroterapie. Multe persoane care suferă de dureri de spate şi care încearcă singure hidroterapia fac multe greșeli ce pot duce la creşterea durerii, oboseală sau eşecul reabilitării.

Iată cele mai frecvente cinci greșeli:

1. Temperatura apei

Statul în apă ajută la relaxarea musculară și la creşterea mobilităţii. Dacă apa este prea rece, corpul se va încorda. Pe lângă faptul că este neplăcut, acest lucru poate face ca mișcările să fie rigide, ceea ce este opusul a ceea ce ne dorim.

2. Adâncimea apei.

Când sunteți în apă, forţele care acționează asupra corpului sunt diferite faţă de atunci când suntem pe uscat, datorită flotabilităţii. Putem jongla cu aceste forţe pentru a se potrivi unei anumite leziuni, unui anumit nivel de fitness sau unei anumite etape de reabilitare. Adâncimea apei trebuie adaptată la ceea ce încercați să realizați. De exemplu, poate fi un exercițiu bazat pe rezistență sau un exercițiu bazat pe control, care se concentrează pe modelul dvs. de mișcare, sau doriți pur și simplu să vă descărcați coloana vertebrală, pentru ameliorarea durerii? Fiecare dintre aceste exemple poate necesita o adâncime optimă diferită a apei pentru cele mai bune rezultate.

3. „Doar înotați”

Hidroterapia este un program de exerciții special dezvoltat care vizează slăbiciunile și problemele de mișcare. Înotul singur nu face acest lucru. Corpul se pricepe și la a înșela! Înotul nu vizează mușchii cheie de stabilizare a coloanei vertebrale. În funcție de stilul de înot, puteți, de asemenea, să vă puneți spatele într-o poziție incomodă.

4. Stimularea slabă (amăgirea apei)

Oamenii sunt adesea înșelați de apă. Apa vă susține greutatea corporală și vă ajută să vă ușurați mișcările – eliminând o parte sau toată durerea. Persoanele cu dureri de spate găsesc, în general, că din această cauză sunt capabile să tolereze mai multe exerciții în apă decât pe uscat. Dar trebuie să vă antrenați treptat în apă, astfel încât să nu vă confruntaţi cu o creștere a durerii când ieşiţi din apă. Cel mai bine este să consultaţi un kinetoterapeut care vă cunoaște nivelul de toleranță. Programul de hidroterapie prescris va avea repetările și seturile recomandate pentru fiecare exercițiu, cu pauze corespunzătoare.

5. Timp – atât pentru fiecare sesiune, cât și între sesiuni

Trebuie să luați în considerare timpul pentru fiecare sesiune și timpul dintre sesiuni. Durata fiecărei sesiuni se bazează pe o serie de factori – vârsta, starea generală de sănătate și stadiul de reabilitare în care vă aflați. Durata unei sesiuni poate varia de la 20 de minute la 1 oră.

Concluzie

Hidroterapia este un instrument minunat în reabilitarea durerilor de spate! Pentru cele mai bune rezultate, consultați un kinetoterapeut. Un kinetoterapeut vă poate concepe un program personalizat care vizează obiectivele dvs. și vă poate oferi sfaturi și educație, astfel încât să puteți evita aceste greșeli și să aveți succes în hidroterapie!

In paralel, puteţi să vă bucuraţi de beneficiile hidroterapiei pentru relaxare şi stare generală de bine, rezervând pe brasovsweetretreat.com un apartament cu jacuzzi privat în aer liber.

 

You might also like