Scandalul City Insurance. Plângere la DIICOT, depusă chiar de acționarii companiei. ASF a sesizat DNA

Scandalul falimentului celei mai mari companii din domeniul asigurărilor RCA,City Insurance, devine subiect de dosar penal.Astfel, sunt cel puțin trei investigații la marile parchete.

De asemenea, cel puțin 3 plângeri penale au fost depuse în legătură cu modul în care a fost controlată, administrată compania de asigurări și modul în care s-a ajuns la intrarea acesteia în insolvență.

Totodată, cea mai recentă plângere a ajuns pe masa DIICOT chiar din partea acționariatului City Insurance.De asemenea, acesta acuză angajații din România care au gestionat compania de mai multe infracțiuni – constituire de grup infracțional, bancrută frauduloasă.Mai mult, investigația a fost deja pornită și este de așteptat ca procurorii să solicite documente și să fie verificate toate acuzațiile.

Pe de altă parte, Autoritatea de Supraveghere Financiară a făcut deja plângeri penale, înainte de a solicita falimentul City Insurance, tomai din cauza modului în care decurgea relația cu compania. În Plus, ASF a depus în luna ianuarie o plângere la DNA, pentru suspiciuni de protejare a companiei, deși ar fi trebuit…

Citeste continuarea Aici

You might also like