Programul „Din grijă pentru copii” va fi adoptat săptămâna viitoare.

Premierul Florin Câţu, a spus marţi că guvernul va adopta săptămâna viitoare prin ordonanță de urgență un program național suport „Din grijă pentru copii”.

Acesta a mai  precizat că acest program prevede acces la servicii psihologice gratuite acolo unde este nevoie, în contextul pandemiei. Premierul a mai spus că România va avea un sistem informatic performant, cu programe pentru analizare, sortare, profilare și decriptare a materialelor online cu caracter abuziv.

„România se numără printre primele țări din lume care vine azi cu soluții aplicate pentru copii, în contextul pandemiei de Covid 19. Lucrările comitetului pentru elaborarea programului național de suport pentru copii în contextul pandemiei, <Din grijă pentru copii>, au fost finalizate iar OUG urmează să fie adoptată de Guvern săptămâna viitoare.

Acest program acordă o atenție specială sănătății psiho-emoționale a copiilor. Este cu atât mai important, pandemia, restricțiile, izolarea, toate acestea i-au afectat pe cei mici iar efectele se pot întinde pe termen mediu și lung.

Programul vine într-un moment mai mult decât potrivit. Copiii vor avea acces la servicii…

Citeste continuarea Aici

You might also like