Doua gemene siameze unite în spatele craniului au fost separate după luni de pregătiri

Medicii de la un spital din Israel, au efectuat o operație extrem de dificilă și periculoasă,  două fete gemene siameze care erau unite în zona craniană, în spatele capului, au fost separate la vârsta de un an după un efectuarea unei proceduri complexe, relatează BBC.

Astfel că operația a durat 12 ore și a fost realizată la Centrul Medical Soroka în orașul Beersheba, săptămâna trecută. Dar, pregătirea ei, a durat luni de zile și a inclus folosirea de grefe de scalp pentru cei doi copii.

În acest moment, fetele se recuperează bine după operație și nu se mai află în niciun pericol, „Respiră și mănâncă singure, fără probleme”, a precizat Eldad Silberstein, șeful departamentului de chirurgie plastică de la spital.

Totodată, este pentru prima oară când o operație de acest gen este efectuată în Israel. La nivel mondial, acest tip de operație s-a mai realizat doar de 20 de ori.

Cu mai multe luni înainte de a începe intervenția chirurgicală, pungi de silicon gonflabile au fost introduse sub piele și au fost umflate periodic pentru a întinde pielea. Pielea nou formată în urma acestei proceduri a fost apoi folosită pentru a…

Citeste continuarea Aici

You might also like