DNA anchetează modul în care România a cumpărat dozele de vaccin anti-COVID.

Marţi 21 septembrie, Direcția Națională Anticorupție a anunțat, că a înregistrat un dosar penal cu privire la modalitatea prin care România a achiziționat dozele de vaccinuri ani-Covid, de la începutul campaniei de vaccinare și până acum. Astfel, urmărirea penală se face pentru abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, in rem.

Conform unui comunicat al DNA, a fost înregistrat un dosar penal în care se desfăşoară cercetări cu privire la modalitatea de achiziţionare a dozelor de vaccinuri împotriva COVID-19.

„Urmărirea penală se desfăşoară cu privire la faptă (‘in rem’), respectiv abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul. Prin urmare, în acest moment, nicio persoană nu are calitatea de suspect sau inculpat”, anunţă procurorii anticorupţie.

Astfel, DNA menţionează că această etapă nu are caracterul formulării unor acuzaţii împotriva unei/unor persoane, ci are doar semnificaţia instituirii cadrului procesual care permite strângerea de probe necesare pentru a evalua dacă s-a produs ori dacă nu s-a produs vreo faptă ce ar intra sub incidenţă penală.

Citeste continuarea Aici

You might also like