Copiii din Marea Britanie decid singuri dacă se vaccinează anti-Covid.

Tinerii din Marea Britanie hotărăsc singuri dacă vor să se imunizeze anti-Covid sau nu. Astfel, măsura anunțată de Guvernul de la Londra are rolul de a încuraja vaccinarea în rândul tinerilor.

În plus, hotărârea vine pe fondul creșterii cazurilor de Covid cu varianta Delta. În Marea Britanie, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 35.000 de cazuri noi de îmbolnăvire și 49 de decese. De asemenea, în Marea Britanie, 66,7% din populația este vaccinată cu schemă completă.

Mai mult, de la 16 ani, adolescenții pot decide singuri dacă se vaccinează sau nu, fără să aibă nevoie de acordul părinților.Iar,  de la 12 ani ei pot lua această decizie dacă arată că înțeleg ce înseamnă imunizarea.

În Marea Britanie, s-a dat această posibilitate adolescenților, pentru că  ei s-au lovit de multe ori de opoziția părinților – mare parte din ei participanți la protestele anti-vaccinare care au avut loc în ultimele luni.

Totodată, imunologul Ștefan Dascălu, cercetător la Universitatea Oxford, a spus la Digi24 că decizia a fost luată în baza unui precedent, pentru într-un proces din anii ’80 s-a hotărât ca tinerii care pot demonstra…

Citeste continuarea Aici

You might also like