Cât de periculoasă este ambrozia şi cum te poţi apăra?

 Buruiana periculoasă care produce alergii grave, ambrozia este în plin sezon de înflorire. Medicii spun că este foarte periculoasă și este bine să avem grijă să nu mergem în zonele unde crește această plantă. În România se dau amenzi pentru terenurile neîngrijite.

În contextul ecologic, studiile au arătat că o singură plantă matură de ambrozie poate elibera în atmosferă câteva miliarde de grăunciori de polen. De asemenea, poate produce până la 30.000 de semințe care își păstrează calitățile germinative până la 40 de ani. Planta atinge perioada de maximă polenizare în lunile august – septembrie, şi se întinde până sfârșitul lui octombrie.

Medicul Tudor Ciuhodaru, medic specialist în medicina de urgență de la Spitalul Nicolae Oblu din Iași, a postat pe pagina sa de Facebook mai multe sfaturi despre cum să evităm alergiile din cauza acestei plante.

În explicaţiile sale, ”10 lucruri care vă pot salva viața. Ambrozia poate face (din nou!) noi victime. E în plin sezon de înflorire. Sunt tot mai multe cazuri dealergii şi din ce în ce mai severe. Reacția alergică declanșată poate fi letală! Intervenția rapidă este…

Citeste continuarea Aici

You might also like