Băutura care ar putea preveni boala ce omoară cei mai mulți români

Conform oamenilor de ştiinţă, consumul a trei căni de cafea pe zi ar putea să-ți protejeze inima, reducând riscul de deces din cauza accidentului vascular cerebral sau a bolilor de inimă.

Din nou,  un studiu a evidențiat beneficiile consumului de cafea. Oamenii de ştiinţă au examinat sănătatea a peste 468.000 de britanici, scrie CNN.

Aceştia au descoperit că persoanele care nu au niciun diagnostic de boli de inimă și au consumat între o jumătate de cană și trei căni de cafea pe zi  au avut șanse mai mici de a muri din cauza bolilor de inimă, accident vascular sau din orice alt motiv care ar duce la o moarte prematură, comparativ cu cei care nu beau cafea.

Conform, Institutului Naţional de Statistică, bolile aparatului circulator reprezintă principala cauză de deces în România, în 2020.

Cafeaua te protejează de boli ale ficatului

De asemenea, acesta nu este primul studiu care evidențiază efectele benefice ale cafelei asupra corpului uman. S-a dovedit că dacă bei cantități moderate de cafea zilnic, ai putea fi protejat de diabetul de tip 2, boala Parkinson, boli ale ficatului, cancer de prostată, Alzheimer, durere de spate și…

Citeste continuarea Aici

You might also like