Aparatul de vâslit – exercițiul care lipsea din antrenamentul tău!

Aparatele de vâslit, cunoscute și sub numele de ergometre, vă folosesc atât pentru a lucra mușchii din partea superioară, cât și mușchii din cea inferioară, asigurând beneficii multiple. Aceasta, la rândul său, îți întărește și tonifică mușchii și îți îmbunătățește rezistența în antrenamentele de tip cardio. În plus, canotajul oferă câteva beneficii surprinzătoare pentru inimă și plămâni., tocmai din această cauză.

 

Iată de ce acest aparat a fost cel care a lipsit în tot acest timp din antrenamentul tău:

 

  • Canotajul este un antrenament pentru întregul corp

Concepție greșită conform căreia canotajul îți lucrează numai brațele ar trebui eliminată din mentalitatea oricărui pasionat de sport, care a adunat câteva cunoștințe elementare în urma antrenamentelor în sala de fitness. În realitate, canotajul este un antrenament pentru întregul corp, care lucrează o gamă extrem de complexă de mușchi.

 

Potrivit Asociației Americane de Profesioniști în Fitness, o mișcare de canotaj constă în 65-75% munca la picioare și 25-35% munca în partea superioară a corpului.

 

  • Este potrivit pentru toate nivelurile de fitness și toate categoriile de vârstă

Atâta timp cât ai acces la un ergometru, poți adăuga canotaj la rutina ta de exerciții.Acest exercițiu a fost, de asemenea, considerat sigur pentru persoanele cu vedere scăzută și pentru cei orbi, deci chiar se poate spune că este destinat tuturor.

 

  • Are un impact scăzut asupra articulațiilor

Canotajul arde calorii serioase, fără a pune un stres suplimentar asupra articulațiilor. Vă permite să controlați mișcarea și ritmul și este un exercițiu excelent pentru recuperarea activă. De asemenea, este recomandat uneori ca o opțiune de exercițiu pentru persoanele cu stadii incipiente de osteoartrită.

 

Nu același lucru se poate spune despre exercițiile de mare impact, cum ar fi alergarea pe bandă sau utilizarea stepperului, care nu sunt potrivite pentru orice persoană.

 

  • Poate induce o stare plăcută, meditativă

Există o legătură minte-corp, care se accentuează atunci când practicați canotajul, chiar și sub forma aparatului de vâslit care poate fi identificat cu ușurință aproape în orice sală de fitness.

 

Deși s-ar putea să găsiți cele mai calmante beneficii când vâsliți afară, pe apă, puteți obține totuși un anumit nivel în interior. Acest lucru vine din mișcarea lină și de alunecare pe care o puteți crea pe ergometru și mișcările repetitive care vă permit minții să meargă pe pilot automat. Canotajul promovează, de asemenea, eliberarea de endorfine, care sunt acei hormoni ai senzației de bine care reduc stresul.

 

  • Este grozav pentru inima și plămânii tăi

Ca exercițiu cardio, canotajul vă întărește sistemul cardiovascular, care include inima, vasele de sânge și sângele. Acest sistem este responsabil pentru transportul materialelor importante, cum ar fi nutrienții și oxigenul, în întregul corp. Deoarece canotajul este un antrenament atât de intens, inima trebuie să lucreze din greu pentru a transporta mai mult sânge în corp. Acest lucru poate îmbunătăți puterea inimii. De aceea, poate fi benefic pentru cei care au sau ar putea fi expuși riscului de a avea probleme cardiace.

 

  • Construiește putere și rezistență

Combinația de întărire a organismului și cardio a canotajului va ajuta la creșterea puterii și a rezistenței. Puterea este capacitatea ta de a exercita forța maximă într-un interval de timp foarte scurt. Dacă vâsliți corect, vă veți folosi mușchii picioarelor pentru a vă propulsa corpul înapoi și mușchii brațelor pentru a vâsli efectiv. Ambele necesită putere.

Rezistența este capacitatea corpului de a susține o activitate, cum ar fi canotajul, pentru o perioada îndelungată de timp. Canotajul elimină ambele forme de anduranță – cardiovasculară și musculară.

 

  • Este eficient, chiar dacă este practicat pentru un interval de timp limitat

Chiar dacă nu aveți timp, canotajul vă poate ajuta să vă atingeți obiectivele. Deoarece este un antrenament pentru întregul corp, veți avea atât un antrenament cardio, cât și un antrenament de forță. Cu alte cuvinte, veți arde mai multe calorii după terminarea antrenamentului comparativ cu alte aparate specifice antrenamentelor cardio precum banda de fitness sau bicicleta.

 

  • Este o alternativă excelentă la banda de alergare 

Când vine vorba de aparate de exercițiu la sala de sport, este posibil să treceți cu vederea aparatul de vâslire la început. Cu toate acestea, acest lucru se poate schimba odată ce îl comparați cu alte aparate de exercițiu, cum ar fi banda de alergare și eliptica.

De exemplu, banda de alergare se concentrează în principal pe partea inferioară a corpului, în timp ce ergometrul oferă un antrenament pentru întregul corp.

 

  • Aparatul este prietenos cu antrenamentul acasă

O bandă de alergare sau un suport de greutăți poate ocupă destul de mult spațiu într-o sală de sport de acasă, mai ales dacă locuiți într-un apartament. Aparatul este extrem de silențios și nu vă va deranja vecinii, spre deosebire de o bandă care poate produce un zgomot destul de deranjant atunci când este setată la o viteză destul de mare. De asemenea, prețurile unui aparat de vâslit sunt chiar avantajoase.

You might also like