Top beneficii așteptate de angajați în 2022

A trecut deja o bună perioadă de timp de când salariul fix la locul de muncă nu mai reprezintă singurul interes al angajaților atunci când sunt în căutarea unui alt job. În 2022 se preconizează că majoritatea celor care își vor căuta un loc de muncă vor avea în vedere mai multe aspecte înainte de a se angaja.

Iată topul celor mai de interes beneficii pe care le așteaptă viitorii angajați în 2022:

  1. Cursuri de perfecționare

Cursurile de perfecționare au rolul de a completa cunoștințele angajaților cu noi informații și abilități. Chiar dacă sunt un cost în plus pentru orice companie, se dovedesc a fi utile în scurt timp. În urma participării la diferite cursuri de perfecționare, angajații devin mai competenți și mai eficienți, indiferent de tipul activității întreprinse sau de domeniul de activitate al companiei.

Se știe prea bine că angajații pregătiți reușesc să ducă la bun sfârșit orice task, sunt mai rapizi în ceea ce fac și sunt capabili să preia noi responsabilități. Prin urmare, cursurile de perfecționare sunt benefice atât angajaților, cât și întreprinderilor.

  1. Bonusuri de performanță

Sunt o modalitate prin care angajații pot fi stimulați să execute mai multe sarcini și / sau să preia noi atribuții. Cu toate că sunt acordate de ceva timp în companiile mari, bonusurile de performanță sunt încă la stadiul de discuție sau nici măcar acolo în firmele cu puțini angajați. Totuși, nu ar trebui să fie neglijate. Cu cât muncesc mai mult angajații, cu atât are compania mai multe și mai de succes rezultate.

  1. Abonamente medicale

Fiindcă România nu stă prea bine la capitolul sănătate publică, angajații tind tot mai mult să beneficieze de abonamente Regina Maria asigurate de către angajatori. Firmele pot include în lista beneficiilor astfel de abonamente medicale angajați.

Obținând un astfel de abonament de la locul de muncă, angajații pot efectua anual gratuit consultații la medicii specialiști, analize medicale și pot beneficia de reduceri considerabile la anumite tratamente și intervenții.

Clinicile private oferă servicii medicale mai prompte și în condiții de maximă siguranță, incomparabile cu cele din spitalele publice. Acesta este un alt motiv pentru care abonamentele medicale prezintă un interes așa de mare în rândul angajaților.

  1. Cadouri corporate cu ocazia zilei de naștere

Angajații își doresc să conteze în mediul în care lucrează. Iar acest lucru nu trebuie să se resimtă doar prin salariul fix, ci și prin importanța care li se acordă atunci când este ziua lor de naștere. Un cadou oferit din partea firmei cu ocazia zilei de naștere cu siguranță îi va face să se simtă apreciați, indiferent de valoarea acestuia.

Cadouri preferate de angajați cu ocazia zilei de naștere: prime, vouchere la diverse magazine / saloane de înfrumusețare / centre de recreere, pachete cu produse premium, seturi cadou.

  1. Pachete Wellbeing

Conceptul de wellbeing este oarecum nou pe piața din România. Ce înseamnă de fapt în termeni uzuali? Desfășurarea unor activități care au rolul de a spori calitatea vieții și a relațiilor interumane.

Se spune că bunăstarea angajaților este echivalentul prosperității companiei. Astfel că, wellbeing-ul organizațional va deveni în viitor o prioritate pentru companiile ce țin la sănătatea și performanțele angajaților, dar și pentru angajații ce își doresc să fie mai împliniți pe plan profesional.

Tipuri de pachete wellbeing care sunt de interes pentru angajați: abonamente la sălile de fitness, la masaj, în cadrul centrelor spa, vacanțe plătite de angajator, ateliere de nutriție sau de parenting și multe alte activități individuale sau de grup, care au rolul de a îmbunătăți starea fizică și mentală a angajaților.

You might also like