Purtarea unei căști moto face mersul pe motocicletă o activitate sigură!

Motocicleta este mai mult decât un simplu mijloc de transport cu două roți. Ea poate să fie metoda prin care să îți oferi adrenalină și pasiunea care să te facă să te bucuri la maximum de fiecare zi din viață. Motocicleta îți oferă o mulțime de avantaje și posibilități de distracție și relaxare. În același timp, este necesar să știi că mersul pe motocicletă te poate pune și în situații neplăcute.

 

Viteza și modul în care ești expus atunci când folosești “motorul“ sunt factori care îți pot pune sănătatea în pericol, dacă nu îți iei măsuri speciale de protecție. Există mai multe variante de echipamente care să te mențină în siguranță, însă cele mai utile sunt căștile. Iată care sunt criteriile în funcție de care trebuie să alegi unul dintre modelele de casti moto disponibile pe piață!

 

Cum te protejează modelele de căști moto, în funcție de design?

 

Designul este unul dintre cele mai importante elemente care caracterizează o cască de protecție. Acest element este ceea ce transformă echipamentul în unul ușor sau dificil de purtat, confortabil sau incomod, sigur sau riscant. Există mai multe variante de design, dintre care poți alege cea mai bună soluție pentru tine. În acest sens, poți alege:

 

  1. Căști full face – acestea sunt ideale pentru atunci când vrei să conduci la viteze ridicate, pe distanțe mari. Sunt perfecte pentru motocicliștii care conduc pe autostrăzi sau alte drumuri lungi. Protejează foarte bine, deoarece acoperă întregul cap, inclusiv bărbia.
  2. Căști open face – potrivite pentru condus pe vreme caldă sau la viteze reduse. Protejează bine capul și urechile, însă sunt destul de riscante pentru zona feței. Reprezintă căști moto care sunt utilizate, în general, de cei care preferă modele de motociclete retro sau scutere.
  3. Căști pentru cross – cele mai avansate variante pe care le poți achiziționa. Sunt concepute special pentru trasee off-road și sunt utilizate, în principal, de către practicanții moto-cross-ului. Sunt foarte ușoare, garantează o aerisire excelentă și acoperă tot capul. În același timp, pot fi incomode dacă sunt purtate în condiții de drum obișnuit.
  4. Căști modulare – aceste căști moto sunt o variantă mai funcțională decât cele full face deoarece oferă posibilitatea ridicării părții inferioare. Protejează foarte bine capul și asigură un confort la nivel ridicat. Sunt versatile și potrivite pentru traseele făcute în oraș.

 

Și materialele contează

 

Pe lângă design, este foarte important să alegi echipamente de protecție produse din materiale foarte rezistente. Calitatea materialelor este ceea ce determină nu doar rezistența în timp a echipamentelor, ci și eficiența lor atunci când trebuie să te protejeze în situații critice. La producerea căștilor moderne, se utilizează policarbonat, kevlar, fibră de carbon sau fibră de sticlă.

 

Căștile din fibră de sticlă sau carbon sunt flexibilitate și foarte rezistente la impact. În același timp, ele nu cântăresc mult și asigură un nivel optim de confort. Cele din kevlar sunt la fel de ușoare și chiar mai rezistente, fiind variantele preferate de către practicanții de moto-cross. Căștile din policarbonat sunt alegerea optimă pentru amatori. Acestea sunt ceva mai grele decât alternativele, însă sunt foarte sigure și accesibile, din punct de vedere financiar.

 

Dacă ai decis să te protejezi așa cum trebuie atunci când mergi pe motocicletă, intră pe Sport-Mag.ro și alege unul dintre modelele de casti moto disponibile pe site. Ai acces la o gamă variată de echipamente din materiale de cea mai bună calitate, la prețuri excelente!

You might also like