Preparate de Crăciun servite pe platouri de lemn

Mesele de sărbători sunt cu siguranță cele mai îmbelșugate mese din an, și toți ne dorim să oferim cele mai bune preparate, dar să respectăm și tradițiile. Pentru acest lucru, avem nevoie de o sumedenie de preparate din carne de porc în seara de Crăciun.

Preparate de Crăciun pe care le poți servi pe platouri de lemn

Printre preparatele pe care le putem servi de Crăciun pe platourile de lemn regăsim toba, chișca, cârnați și multe alte delicatese.

De asemenea, pe platourile de lemn se pot servi și aperitive, gustări reci, sau chiar amestecuri de brânzeturi.

Platourile de ardezie- potrivite pentru servirea fripturii

În această perioadă a anului, friptura este una dintre cele mai căutate mâncăruri tradiționale românești. Pentru a face servirea acesteia mai deosebită decât în mod obișnuit, puteți utiliza platourile de ardezie de la RoseHome.

Platourile sunt confecționate din piatră de ardezie care este sigilată cu un lac de protecție ce păstrează gustul și calitatea  produselor nealterate. Sunt foarte rezistente și foarte ușor de curățat.

Friptura de porc este nelipsită de pe toate mesele românilor, fiind considerată un preparat tradițional românesc.

De ce ai nevoie pentru ca masa ta de Crăciun să fie completă? Pe  lângă platourile de lemn și de ardezie despre care am vorbit mai sus, pentru un design complet este nevoie de mai multe piese și accesorii de bucătărie.

În primul rând, avem nevoie de un set de veselă potrivit perioadei în care ne aflăm. Acest set trebuie să fie în ton cu culorile sezonului. Vă recomandăm colecțiile noastre de veselă pentru restaurant confecționate din portelan și ceramică de calitate superioară. Datorită calității, vasele sunt rezistente la ciobrie, zgâriere, spargere, fiind foarte durabile. Pot fi băgate la cuptorul clasic sau cuptorul cu microunde, și la congelator. După utilizare, vasele pot fi curățate cu ajutorul mașinilor industriale de spălat vase.

Nici tacâmurile nu trebuie să fie mai prejos, acestea trebuie să fie în ton cu restul mesei. Sunt disponibile colecții de tacâmuri confecționate din inox de cea mai bună calitate. Tacâmurile sunt foarte rezistente, și majoritatea pot fi curățate cu ajutorul mașinii de spălat vase. Printre culorile pe care le veți găsi se numără negru, argintiu, auriu și culoarea cuprului.

Paharele vin în completarea design-ului creat de veselă și tacâmuri. Vă punem la dispoziție pahare de toate tipurile, fiecare având o destinație anume: pahare apă, pahare bere, pahare vin, pahare șampanie, tiki și mugs, sticle și carafe, pahare cocktail și spirtoase.

Trucuri de la mari chefi ai României pentru mesele de sărbători- Vă oferim și un truc pentru gătirea celei mai bune fripturi de porc, după rețeta secretă a lui Adrian Hădean, un „chef” român, gastronom, blogger culinar. Adi Hădean mărturișește că aliatul lui secret în frăgezirea cărnii de porc este hârtia de copt. Acesta menționează că apa este cea care gătește și frăgezește carnea, iar pentru a o proteja, el mototolește bine hârtia de copt și împăturește carnea în ea. O pune la cuptor timp de 7-8 ore, la 130-140 grade. Adi Hădean susține că în acest interval de timp, carnea se rumenește singură, chiar dacă este acoperită.

Cosmin Toma, un chef foarte cunoscut în România a afirmat că de pe masa de sărbători nu vor lipsi niciodată bucatele tradiționale moștenite de la bunici: cârnatul, toba și caltaboșul. El gătește întotdeauna salata de boef, sarmale, friptură de porc, ouă umplute. A oferit și câteva sfaturi ce pot fi urmate în pregătirea cozonacului: niciodată laptele la cozonac nu se pune prea fierbinte sau rece deoarece drojdia nu își va mai face treaba; aluatul se frământă timp de 40 de minute cu mâinile; făina trebuie cernută neapărat de cel puțin patru ori; ingredientele se scot dintotdeauna cu 4 ore înainte de gătire, pentru a ajunge la temperatura camerei; ingredientul lui secret este untura, care face aluatul mai fraged. De asemenea, chef Cosmin Toma a oferit câteva ingredientele lui preferate:

-pentru sarmale-ienibaharul

-pentru prăjituri-păstaia de vanilie și scorțișoara

-pentru cozonac-lămâia rasă

– pentru caltaboș-cimbrul

-pentru friptura de porc-cuișoare.

You might also like