Ochelari de Soare Polaroid: Cum să-i Alegi și să-i Îngrijești?

Ochelarii de soare Polaroid reprezintă un accesoriu indispensabil în zilele însorite, dar și în perioada de iarnă, pentru protejarea ochilor împotriva razelor solare. Ochelarii nu doar protejează ochii, ci au rolul de a îmbunătăți aspectul feței și al întregii ținute. 

Se regăsesc într-o gamă largă de modele și stiluri, de la modele atemporale, până la modele extravagante, astfel încât să satisfacă toate cerințele. 

 

Tipuri de ochelari de soare 

Ochelarii de soare Polaroid sunt special realizați pentru a reduce strălucirea soarelui, zăpezii sau apei, ajutând purtătorii să aibă o vedere mai clară. Majoritatea stilurilor de ochelari poartă denumirea originii lor, în timp ce altele sunt denumite în funcție de formele lor. Printre cele mai comune tipuri de ochelari de soare Polaroid, regăsim:

 • ochelari de soare aviator – dezvoltați inițial pentru protejarea ochilor piloților în timpul zborului, ochelarii tip aviator au intrat rapid în grațiile modei. Sunt printre cei mai la modă ochelari, iar datorită formei lor cu rame subțiri de epocă, sunt recunoscuți imediat;
 • ochelari de soare Wayfarer – stilul lor derivă din forma ochelarilor aviator, urmând însă un design modern, cu rame groase, un aspect pătrat, cu margini rotunjite;
 • ochelari de soare rotunzi – un must-have pentru iubitorii unui stil vintage, ochelarii de soare cu formă rotundă reușesc să combine armonios stilul vintage, cu cel modern, șic;
 • ochelari de soare Cat Eye – ramele Cat Eye sau Ochi de Pisică, urmează forma sprâncenelor, cu o înclinare în sus înspre colțurile exterioare. Variază de la stiluri grațioase, la stiluri îndrăznețe;
 • ochelari de soare Clubmaster – urmează un stil al ramelor aparte, așezate pe jumătatea superioară a lentilei doar. Au fost foarte populari în anii 1950, fiind la modă și azi;
 • ochelari de soare wrap around – destinați unui stil sportiv, forma ramei se încadrează în jurul ochilor, oferind o acoperire periferică și un câmp vizual mai larg. 
 • ochelari de soare pătrați – cu o formă a ramelor pătrare, sunt perfecte pentru orice formă de față, cu precădere o simetrie rotundă a feței;
 • ochelari de soare ovali – dispun de un aspect rotunjit, protejează ochiul de razele solare din orice colț și se integrează în orice ținute;
 • ochelari de soare dreptunghiulari – cu rame dreptunghiulare, în stiluri retro, casual sau sport, sunt ideale pentru fețele alungite;
 • ochelari de soare Fluture – cu o formă a ramelor largi spre exterior și înguste spre nas, acest stil de ochelari oferă o protecție bună a ochilor. Au un aspect jucăuș, distractiv, fiind o alternativă la ramele clasice printre generațiile tinere. 

 

Alegerea ochelarilor de soare 

O pereche de ochelari de soare este accesoriul care poate schimba total întregul aspect. Atunci când alegi o nouă pereche de ochelari Polaroid, este important ca aceștia să se potrivească cu forma feței. Pentru o formă rotundă a feței, ochelarii de soare potriviți sunt cat eye, tip fluture, aviator sau wayfarer. 

Forma ovală se conturează perfect alături de o pereche de ochelari cu rame dreptunghiulare, ovale, rotunde, tip fluture, aviator sau cat eye. Ramele ovale, rotunde, cat eye, aviator, ochelarii cu sticlă tip lacrimă fără rame, vor ajuta la echilibrarea aspectului unei fețe cu forme pătrate.

 Formele dreptunghiulare au nevoie de ochelari cu rame mari, tip aviator sau rame rotunde. Iar pentru fețele cu formă dreptunghiulară, ochelarii rotunzi, aviator, cat eye sau ochelarii fără rame, par a se încadra armonios. 

În același timp, trebuie ținut cont de o pereche de ochelari de soare cu lentile care nu se zgârie ușor. Cele din sticlă minerală sunt mult mai rezistente, comparativ cu lentilele obișnuite din plastic. Iar ramele metalice sunt o opțiune viabilă, însă nici cele din plastic tare nu sunt de evitat. 

 

Cum să îngrijești adecvat ochelarii de soare?

Alege perechea de ochelari Polaroid potrivită fizionomiei, cerințelor, stilului, dar și gusturilor tale și îngrijește-i adecvat pentru a te bucura de avantajele ochelarilor timp de mai multe sezoane. 

Protejează-ți ochelarii de soare de zgârieturi și lovituri, păstrându-i într-o carcasă sau toc de ochelari atunci când îi porți în geantă sau rucsac. În felul acesta, ramele și lentilele vor fi protejate contra zgârieturilor produse de chei, pixuri și alte obiecte din interiorul poșetelor.  

Curăță ochelarii de pete, reziduuri de machiaj și urme de degete. Poți alege șervețele speciale pentru curățarea ochelarilor sau îi poți spăla cu săpun de vase și apă caldă. Șterge ochelarii doar cu o lavetă specială, pe care o poți achiziționa din magazinele de specialitate. Prosoapele de hârtie pot zgâria suprafața sticlei. 

Nu folosi substanțe de curățat pe bază de alcool. Acestea pot deteriora atât suprafața sticlei, cât și ramele, decolorându-le. 

Atunci când nu porți ochelarii, nu-i pune pe vârful capului. Acest obicei pune presiune pe rame și pe arcurile ramelor, slăbindu-le, chiar îndoindu-le. Cel mai bine este să-i păstrezi într-un toc sau un săculeț special pentru ochelari. 

Evită să lași ochelarii de soare în mașină pe timp de vară. Căldura extremă poate delamina lentilele și pot degrada stratul de oglindă și antireflex. 

 

Avantajele ochelarilor de soare Polaroid

Ochelarii de soare Polaroid sunt îndrăgiți de toată lumea nu doar datorită modelelor variate, ce reușesc să satisfacă până și cele mai aprigi gusturi în materie de modă, ci și avantajelor pe care aceștia le oferă:

 • ochelarii Polaroid cresc confortul vizual;
 • au rolul de a accentua contrastul dintre lumină și întuneric;
 • obțin o mai bună claritate a obiectelor;
 • ajută la reducerea oboselii ochilor;
 • reduc reflexiile și strălucirea.
You might also like