Localitățile în paragină ale României: Blocuri degradate, mizerie cruntă, lipsuri și oameni care urcă lemne la etajul 4

Locuiesc la bloc, dar urcă lemnele de foc până la etajul 4 pentru a putea face focul în sobă. În în ţara noastră, în anul 2021, încă mai avem localități, cu rang de oraș, în care condițiile de trai sunt mai grele chiar decât în multe sate de la noi din țară. Abia acum, autoritățile au promis că vor încerca să atragă fonduri europene pentru a rezolva din probleme.

Aşa că, în comuna Mătăsari din județul Gorj, timpul pare că s-a oprit în loc în urmă cu mai bine de 30 de ani. Sunt blocuri părăsite care au fost construite înainte de Revoluție chiar în centrul localității. În aceste apartamrnte ar fi trebuit să locuiască minerii, dar în prezent acolo se aruncă gunoaie.

Sunt suprafeţe întregi pline de pet-uri, moloz și tot felul de deşeuri. Însă, mirosul este insuprtabil… La foarte mică distanţă de acest loc, sunt blocuri în care își duc traiul câteva zeci de persoane. Unii nici măcar nu au fereste la toate camerele.

Iar, două jucării uitate în faţa unei uși și câteva haine întinse la uscat pe o sârmă din fața blocului sunt unicele indicii că pe acolo a trecut de curând picior de om. Locul de joacă din zonă…

Citeste continuarea Aici

You might also like