Dimensiunile potrivite pentru bicicletele pentru copii

Așadar, copii tăi sunt interesați de biciclete: este timpul să începi să pedalezi cu ei! Indiferent dacă fiul tău are doar trei ani și este pregătit pentru prima sa bicicletă sau este gata să exploreze drumuri sau trasee, am adunat câteva sfaturi pentru a cumpăra o bicicletă pentru fiul sau fiica ta.

Spre deosebire de bicicletele pentru adulți, bicicletele pentru copii nu sunt dimensionate în funcție de înălțimea sau lungimea cadrului. În schimb, sunt oferite în dimensiuni în funcție de dimensiunea roților.

Deși copiii care sunt mai înalți pentru vârsta lor pot circula chiar și cu roți mai mari, ei s-ar putea să nu fie la fel de bine echipați pentru a face față altor schimbări pe măsură ce bicicletele îmbătrânesc: cum ar fi mai multe trepte de viteză și frâne de mână, în loc de frâne de coaster. Tabelele de mărimi sunt de ajutor atunci când alegeți o bicicletă pentru copilul dumneavoastră.

De exemplu, o bicicleta 16 inch este dedicată copiilor între 7 si 9 ani sau acelor copii care au cel putin o înălțime de cel puțin 105 centimetri. În schimb, o bicicleta de 12 inch, este dedicată copiilor cu vârsta între 2 si 4 ani, a căror înălțime este de cel puțin 80 centimetri.

Când mergi să cumperi prima bicicletă a copilului tău, vei avea trei variante: tricicletă, bicicletă cu roți sau fără pedale. Care este diferența? Vom analiza pentru tine:

Tricicletă: o bicicletă cu trei roți! Tricicletele pentru copii sunt în general foarte joase de sol și, prin urmare, foarte stabile. Cu toate acestea, spre deosebire de o bicicletă, triciclurile nu dezvoltă abilități de echilibru și sunt puțin greu de manevrat.

Bicicletă cu roți ajutătoare: o piesă suplimentară care poate fi conectată la o bicicletă cu două roți. Pentru mulți părinți așa au învățat să meargă pe bicicletă. Dezavantajul roților ajutătoare este că copilul nu învață să se echilibreze, ci se bazează pe acele roți suplimentare. Roțile pot fi, de asemenea, puțin instabile pentru cicliștii tineri.

Biciclete de echilibru: Cu doar două roți și fără pedale, aceste biciclete necesită ca copilul să stea în șa și să se echilibreze. Mulți spun că echilibrul este cea mai grea parte a învățării pedalării, așa că transferul la o bicicletă cu pedale este mai ușor pentru copiii care încep cu o bicicletă de echilibru, potrivit bebelux.ro

În cele din urmă, alegerea depinde de tine și familia ta. Magazinul local de biciclete vă poate ajuta, de asemenea, să luați decizia potrivită pentru copilul dumneavoastră.

Cumpărarea unei biciclete pentru un copil în creștere

Copiii cresc constant! Îi îmbraci dimineața și după-amiaza parcă li s-au micșorat hainele. Cum ar trebui să cumperi o bicicletă pentru un copil când acesta nu va rămâne aceeași dimensiune?

În timp ce cumpărarea unei biciclete pe care copilul dumneavoastră poate „crește” poate părea o opțiune economică, există câteva dezavantaje majore atunci când încercați să reduceți costurile atunci când cumpărați o bicicletă pentru copilul dumneavoastră.

Siguranță: Dacă copilul dumneavoastră nu poate atinge pământul când este deasupra cadrului sau nu poate ajunge confortabil la ghidon sau frâne, bicicleta nu este sigură pentru el. Ei nu vor putea controla, opri și vira în mod corespunzător bicicleta. La fel, dacă o bicicletă este prea mică pentru copilul tău, vei observa că se lovește cu genunchii de ghidon.

Confort: Deși copiii sunt uneori puțin mai rezistenți decât adulții, gândește-te cum ar fi să mergi pe o bicicletă care nu se potrivește corect. Dacă nu te simți confortabil, este mai puțin probabil să mergi pe bicicletă.

Dacă nu aveți fonduri suplimentare pentru a cumpăra o bicicletă nouă în fiecare an, există câteva modalități excelente de a economisi bani, oferind în același timp copilului dumneavoastră o bicicletă distractivă și sigură.

Când copilul dumneavoastră este suficient de mare, este important să fie implicat în procesul de cumpărare a bicicletei. Să-ți duci copilul la magazinul de biciclete pentru o plimbare de test este o modalitate excelentă de a afla ce se potrivește cel mai bine și ce fel de mers este cel mai interesat să facă. Angajații de la magazinul local de biciclete sunt experți în ceea ce privește modul în care copilul dvs. ar trebui să se potrivească pe o bicicletă, ce fel de bicicletă va avea nevoie și vă pot economisi mult timp în căutarea de răspunsuri pe internet.

Oricum ați decide să oferiți copilului dumneavoastră o bicicletă, asigurați-vă că planificați această achiziție în avans. Este posibil ca unele magazine de biciclete să nu aibă în stoc exact bicicleta pe care o cauți, dar cu siguranță o pot comanda dacă le acorzi suficient timp.

You might also like