Care sunt preferințele părinților români, în ceea ce privește alimentația copiilor?

În România, un studiu realizat la nivel național de către asociația Agricola – Neam de Gospodari cu sprijinul agenției D&D Research concluzionează că produsele considerate sănătoase de către părinți și care nu ar trebui să lipsească din alimentația zilnică a copilului, în ordine descrescătoare sunt: legumele (41,3%), fructele (37,4%), lactatele (34,1%) și carnea, în special cea de pui (18,2%).

La polul opus, alimentele care trebuie evitate, în ordine descrescătoare, sunt: băuturile carbogazoase (36,9%), dulciurile (30,4%), fast-food (24,2%), chips snack (20,4%).

În opinia părințiilor, cred că alimentația echilibrată ca având atât o componentă funcțională, ce oferă un aport de vitamine, minerale necesare organismului, dar și o componentă emoțională, care raportează alimentația la savoare, satisfacerea unei pofte sau timpul redus dedicat preparării.

În prezent, deși respondenții privesc cu teamă existența hormonilor în carnea de pui, 69% dintre mame aleg să cumpere gramaj mare din care gătesc pentru întreaga familie. Uneori, pentru a contrabalansa temerile legate de carnea de pui, unele familii aleg preponderent curcanul ca…

Citeste continuarea Aici

You might also like