Aparate dentare: ce sunt și ce avantaje îți oferă pe termen lung?

Ai nevoie să îți corectezi dantura, astfel încât să te bucuri din nou de un aspect plăcut din punct de vedere fizic și estetic?

În acest caz, poți apela cu încredere la aparate dentare: https://familydent.ro/aparat-dentar/, dispozitive medicale moderne, datorită cărora dinții tăi își vor recăpăta poziția, pentru a putea vorbi, mesteca și zâmbi nestingherit. Descoperă, însă, mai multe detalii din rândurile de mai jos, pentru a fi sigur pe alegerea ta, înainte de a-ți face o programare la medic!

Aparate dentare – ce sunt și ce modele ai la dispoziție?

Cunoscute și sub denumirea de aparate ortodontice, aparatele dentare sunt dispozitive medicale pe care le poți utiliza atunci când dantura ta și-a schimbat poziția, fie din cauze naturale, fie pentru că ai suferit un accident. Mai exact, îți poți corecta probleme precum: dinți înghesuiți ori distanțați, mușcături închise sau deschise, precum și alte dezechilibre de la nivelul danturii ori a maxilarelor.

Pentru a putea lua mai ușor o decizie, este bine să știi că ai la dispoziție mai multe tipuri de aparate din care poți alege:

  • fixe (bracketuri) – sunt unele dintre cele mai comune modele de aparate la care poți apela. Aceste sunt realizate din bracket-uri pe care medicul ți le lipește pe surafața dinților, dar și a arcurilor și care exercită o presiune suficient de mare asupra dinților tăi, astfel încât să îi mute treptat, până ajung în poziția dorită;
  • invizibile – aparatele din această categorie includ modelele ceramice sau din plastic transparent, al căror principal avantaj este acela că sunt mult mai puțin vizibile decât modelele clasice, tradiționale;
  • mobile – sunt dispozitivele detașabile, pe care le poți scoate singur. Ideal este să optezi pentru astfel de aparate atunci când ai nevoie să îți corectezi probleme minore, într-o perioadă relativ scurtă.

Care sunt avantajele de care te bucuri datorită aparatelor dentare?

Indicat este să cunoști și beneficiile de care ai parte datorită aparatelor dentare, pentru a-ți face o părere despre cum te vor ajuta pe termen lung:

  • îți îmbunătățești sănătatea – atunci când ai o dantură frumos aliniată, îți este mult mai ușor să ai grijă de igiena orală, iar astfel reduci riscul de apariție a cariilor, a bolilor gingivale, dar și a altor afecțiuni dentare;
  • corectare estetică – aparatele dentare te ajută să îți aliniezi frumos dinții și, în același timp, să îți corectezi mușcătura, fapt care îți este benefic pentru îmbunătățirea aspectului general al feței, dar și al zâmbetului;
  • îți îmbunătățești funcția masticatorie – dinții bine poziționați îți oferă ocazia de a avea o mușcătură corectă, iar astfel previi uzura anormală a dinților;
  • previi problemele articulare – să ai o dantură bine aliniată înseamnă, de asemenea, să poți articula corect toate cuvintele și să ai întotdeauna un discurs clar și concis;
  • încredere sporită – atunci când îți îmbunătățești aspectul danturii, te bucuri de o încredere sporită în forțele proprii. Astfel, poți socializa cu cei din jur, fără să te mai simți jenat de modul în care arată dinții tăi, ci dimpotrivă: vei zâmbi nestingherit și vei putea vorbi fără probleme.

Cât timp durează tratamentul?

Durata tratamentului variază întotdeauna în funcție de starea de sănătate pe care o ai, dar și de felul în care dantura ta răspunde la purtarea aparatului medical. Așadar, este posibil să fii nevoit să porți aparatului dentar de la câteva luni până la 1 – 2 ani. Doar medicul de specialitate este cel care îți poate recomanda îndepărtarea dispozitivului.

FamilyDent.ro îți propune o varietate de soluții medicale, datorită cărora să ai o dantură frumoasă și sănătoasă. Aici poți beneficia de cel mai bun tratament parodontoza FamilyDent, dar și de alte intervenții medicale eficiente, datorită cărora să te bucuri de un zâmbet larg!

Date de contact:

Email: info@familydent.ro

Telefon: 031 229 7087

You might also like