4 Sfaturi Utile pentru alegerea Bijuteriilor pentru Copii

A devenit un trend purtarea bijuteriilor în rândul copiilor. Încă de la nașterea celor mici, părinții cumpără brățări cu numele inscripționat, cercei din aur pentru copii sau chiar coliere. Cu toate că arată chiar bine pe pielea perfectă a unui copil mic, bijuteriile trebuie alese cu mare grijă. Siguranța este primul aspect care trebuie luat în considerare înainte de toate!

Iată câteva sfaturi utile pentru alegerea bijuteriilor potrivite pentru cei mici:

  1. Acordă atenție elementelor de siguranță

Siguranța copilului se reflectă în primul rând prin sistemul de închidere pe care orice bijuterie îl are. Fie că vorbim despre un colier, o pereche de cercei copii sau o brățară, este important să aibă un sistem de prindere sigur pentru a evita accidentarea sau înghițirea bijuteriei.

Trebuie evitate bijuteriile care au sistem de închidere magnetic. Se desprind foarte repede, astfel se pot pierde cu ușurință.

De asemenea, este important ca bijuteria aleasă să fie bine realizată, pentru a nu avea margini ascuțite care pot provoca răni.

  1. Atenție la materialele care pot provoca alergii

Unele aliaje pot provoca alergii, fie din prisma naturii pe care o au, fie datorită faptului că cel mic este alergic la materialul respectiv. Sunt recomandate bijuteriile din aur de 18k, care au cea mai consistentă cantitate de aur pur. Cele de 9k conțin nichel, un material care provoacă alergii.

Sunt de evitat bijuteriile din tablă, crom și cupru.

  1. Evită bijuteriile ieftine

De obicei, bijuteriile ieftine fie conțin materiale de proastă calitate în compoziție, fie sunt realizate necorespunzător, fie ambele variante. Dacă dorești să achiziționezi cercei pentru fetițe de calitate sau alte tipuri de bijuterii, cu siguranță găsești o varietate de modele de cercei în magazinele online specializate, la prețuri mult mai avantajoase decât în showroomuri.

Ar trebui să îți îndrepți atenția asupra magazinelor care vând bijuterii ce beneficiază de autenticitatea aurului și de certificat de garanție.

  1. Alege mărimea potrivită

Înainte de a achiziționa coliere sau brățări, asigură-te că alegi mărimea potrivită. Poți lua măsurătorile într-un mod cât se poate de simplu.

Spre exemplu, poți folosi o sfoară pentru măsurarea circumferinței gâtului sau încheieturii, pe care să o așezi ulterior în dreptul unui metru sau liniar pentru identificarea măsurii potrivite. Pentru a nu fii bijuteria prea fixă, adaugă aproximativ 2-3 cm în plus.

Modele de bijuterii pe care le poți alege pentru cei mici

  • Cercei pentru fetițe din aur

Se găsesc o varietate de modele, începând de la cei mai simpli, până la cei mai interesanți, cu pietricele colorate sau animale funny. Aurul poate fi alb, galben sau rose gold (o tendință în ultimii ani).

  • Brățări inscripționate

Din această categorie de bijuterii poți alege o variantă cu lanț integral din aur sau faimosul model cu șnur. Pentru copii mici ar fi mai potrivit modelul cu șnur pentru că se rupe mai greu, iar riscul de a pierde brățara scade. La Arjewels găsești astfel de brățări, într-o varietate de modele.

Brățările sunt potrivite atât pentru fetițe, cât și pentru băieți.

  • Coliere din aur

La fel ca și în cazul cerceilor, colierele sunt disponibile într-o varietate de forme, din aur alb, galben și rose gold. Poți alege pentru cei mici coliere simple sau cu pandantive, în diferite forme și culori, dar și cu pandantive inscripționate.

Pentru fetițe sunt potrivite coliere cu pandantive în formă de inimioară, balerină, fundiță sau coroniță, iar pentru băieți cele simple, fără pandantiv.

Acum că știi care sunt criteriile pe care trebuie să le iei în considerare atunci când cumperi bijuterii pentru copii, cu siguranță îți va fi mult mai ușor să alegi ceea ce trebuie pentru cei mici.

You might also like