3 uleiuri esențiale grozave pentru durerile de cap

Iată trei uleiuri esențiale care sunt bune pentru durerile de cap, deoarece susțin respirația profundă și limpede. Respirația profundă ajută corpul să se relaxeze în întregime, eliberând orice tensiune care s-ar putea strecura înapoi în umeri, gât și scalp.

Trei uleiuri esenţiale pentru dureri de cap

Menta este un ulei esențial clasic pentru durerile de cap. Atingerea sa răcoritoare pare să „dizolve” durerile de cap atât de repede!

Tămâia este de obicei utilizată în primul rând pentru relaxare, ameliorarea stresului și echilibrul emoțional. Dar acesta este un ulei esențial incredibil şi pentru ameliorarea durerilor de cap! Este blând și eficient în calmarea inflamației.

Spike Lavender este diferită de Lavanda „adevărată”. Are camfor și o componentă naturală numită 1,8-cineol (pe care o găsim și în uleiul esențial de eucalipt). Spike Lavender este atât de bun la eliberarea tensiunii încât se foloseşte adesea în amestecuri de masaj muscular pentru crampe după un antrenament. Acest lucru se traduce prin ameliorarea durerilor de cap foarte eficient.

Pentru a afla mai multe despre uleiurile esențiale şi beneficiile acestora, accesaţi doTerra – cont membru.

Cum acţionează uleiurile esenţiale pentru ameliorarea durerilor de cap

Iată o listă rapidă cu 5 moduri prin care unele uleiuri esențiale pot avea efecte benefice în cazul durerilor de cap:

  • Alină durerea
  • Detensionează
  • Încurajează relaxarea (în minte, inimă și corp)
  • Sprijină respirația profundă
  • Calmează și ascut mintea

Probabil vă puteți imagina că primele două moduri ajută foarte mult – calmarea inflamației (care provoacă durere) și permiterea mușchilor din jurul capului să elibereze tensiunea pot avea rezultate rapide și eficiente! Celelalte trei moduri sunt de asemenea importante.

Când ne putem relaxa, respirăm adânc și menținem o minte relaxată, este mai puțin probabil să purtăm stres și tensiune care se pot traduce prin dureri de cap.

Reţeta zilei

În rețeta de astăzi, vom folosi 3 uleiuri esențiale. Aceste uleiuri esențiale sunt bune pentru durerile de cap deoarece ajută la realizarea tuturor celor cinci beneficii pe care le-am enumerat mai sus.

Acesta este un amestec roll-on pe care îl puteți folosi fie în timpul unei dureri de cap, fie înainte de apariția unei dureri de cap – acest lucru este foarte util dacă aveți tendința de a avea dureri de cap aproximativ la aceeași oră în fiecare zi.

O rețetă de uleiuri esențiale pentru a calma durerile de cap

INGREDIENTE
10 ml ulei de trauma
2 picături de ulei esențial de mentă (Mentha x piperita)
2 picături de ulei esențial de tămâie (Boswellia carterii)
2 picături ulei esențial de Lavandula Spike (Lavandula latifolia)

Combinați uleiul de trauma și uleiurile esențiale în sticla dvs. de 10 ml, apoi fixați capacul cu role în poziție. Rotiți acest amestec pe ceafă când aveți dureri de cap sau doriți să preveniţi apariţia uneia.

Ajută la relaxarea mușchilor, iar senzaţia de eliberare iradiază în sus prin cap și scalp.

Iar dacă doriți să abordați ameliorarea durerilor de cap din mai multe unghiuri, puteți utiliza uleiul pentru dureri de cap în combinație cu un inhalator pentru dureri de cap. Această rețetă vă va ajuta să vă aliberaţi de orice durere de cap pe care o aveți.

You might also like