Turismul italian își revine

Conform cifrelor oficiale, 13 milioane de italieni şi-au rezervat, în această lună,  sejururi în Peninsulă, cu trei milioane mai mulți faţă de august 2019.

Italia era a treia cea mai vizitată ţară a lumii, înainte de pandemie. În ultimul an şi jumătate însă, turismul italian a fost grav afectat de restrictii.

Dar odată cu ridicarea celor mai multe dintre măsurile anti-COVID, turiştii străini şi-au făcut din nou apariţia pe străzile din Peninsulă. În prezent, numărul lor fiind destul de mic.

Astfel că, încet, dar sigur, turiştii îşi fac din nou apariţia pe străzile Romei, după un an şi jumătate de pandemie. Între aceştia sunt şi câţiva călători care vor să vadă Cetatea Eternă de la bordul unui autocar supraetajat.

Înainte de restricţii, compania care organizează turul Romei cu autocarul vindea zilnic 1.200 de bilete la preţuri între 32 şi 48 de euro. Însă acum fac curse doar de vineri până luni şi vând mai ieftin, pentru că numărul clienților a scăzut la jumătate.

Massimo este ghid turistic şi, înainte de criza sanitară, organiza tururi în limba engleză la Colosseum şi la Forumul Roman. Şi-a pierdut…

Citeste continuarea Aici

You might also like