Turismul în UE s-a redresat în iulie şi august 2020

Turismul a fost sever afectat de pandemia de coronavirus (COVID-19) în 2020 în condiţiile în care numărul înnoptărilor în unităţile de cazare turistică din Uniunea Europeană a scăzut cu 52%, comparativ cu 2019, arată datele publicate marţi de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

Pe o perioadă de un an, caracterul sezonier are întotdeauna un impact semnificativ asupra turismului. Pe lângă scăderea generală din sectorul turismului în 2020, diferenţele sezoniere au devenit şi mai pronunţate. Sezonul aprilie-iunie a fost neobişnuit de calm în 2020, din cauza restricţiilor de călătorie şi a altor măsuri luate ca răspuns la pandemie.

Mai puţin de 3% din toate înnoptările din 2020 în unităţile de cazare turistică din Uniunea Europeană au fost în aprilie şi mai, în timp ce procentul pentru aceste două luni în 2019 a fost de 15%.

Însă, sezonul de vârf din timpul verii, iulie şi august, a reprezentat 42% din toate înnoptările din 2020 în unităţile de cazare turistică din Uniunea Europeană, faţă de 32% în 2019, în urma atenuării restricţiilor în cele mai multe state.

Impactul pandemiei asupra turismului în toamna…

Citeste continuarea Aici

You might also like