Procentul de 10% din compania minieră Jincguan este dorit de compania CATL

În prezent,  producătorul chinez de baterii pentru vehicule electrice Contemporary Amperex Technology (CATL) şi Zhejiang Huayou Cobalt sunt fiecare în negocieri pentru achiziţionarea unei participaţii de aproximativ 10%, evaluată la două miliarde dolari Hong Kong (257 milioane de dolari SUA), în compania minieră Jinchuan Group International Resources Co din China, au declarat pentru Reuters surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

În acest sens, CATL vrea să-şi asigura furnizarea de materii prime pentru baterii, cum ar fi cobaltul, în condiţiile în care anul acesta preţurile au urcat foarte mult.

În contextul potenţialului acord, CATL a depus o ofertă pentru a cumpăra 9,9% din Jinchuan International şi îşi va asigura anual cel puţin 3.000 tone de cobalt, susţin sursele.

Oferta reprezintă o primă de aproximativ 40% faţă de preţul mediu al acţiunilor Jinchuan din ultima lună, de 1,14 dolari Hong Kong, şi evaluează compania la aproximativ 20,2 miliarde dolari Hong Kong.

Iniţial, sursele au explicat că CATL voia să cumpere o participaţie de aproape 20% şi cel puţin 6.000 tone de cobalt dar oferta a fost respinsă de Jinchuan…

Citeste continuarea Aici

You might also like