Organizația Mondială a Sănătății recomandă dublarea taxelor pe alcool în Europa

Românii sunt mari amatori de băuturi spirtoase. Suntem pe primul loc în Europa la consumat bere, de exemplu, pe lângă toate distilatele pe care le producem în confortul căminului. Cu toate acestea, situația s-ar putea schimba în următoarea perioadă și sunt șanse mari să discutăm de un nou val de scumpiri.

În acest sens, Organizația Mondială a Sănătății recomandă dublarea taxelor pe alcool în Europa,  iar având în vedere relația instituției cu Comisia Europeană, este improbabil că propunerea să nu se reflecte în legislațiile locale viitoare. În conformitatea analizelor OMS, această măsură, ar putea salva anual câteva mii de vieți.

Concret, la fel ca în cazul accizelor agresive aplicate pe țigări, se încearcă descurajarea consumului de alcool prin prețuri mai ridicate.

Consumul de alcool şi viețile omenești

În tările din Europa, aproximativ 10.700 de cazuri noi de cancer și 4850 de decese ar putea fi evitate anual, printr-o dublare a taxelor actuale pe băuturi alcoolice. Acestea sunt concluziile unui studiu publicat la începutul acestei săptămâni de către Organizația Mondială a Sănătății, conform AFP.

Astfel, „O…

Citeste continuarea Aici

You might also like