Mai mult de 55% dintre români au încredere în Uniunea Europeană

În România, optimismul cu privire la viitorul UE a atins cel mai înalt nivel din 2009, iar încrederea în UE rămâne la cel mai ridicat nivel din 2008 până în prezent. Sprijinul pentru moneda euro rămâne stabil la cel mai ridicat nivel înregistrat din 2004 până în prezent. Sondajul indică, de asemenea, o îmbunătăţire semnificativă a percepţiei asupra situaţiei economiilor naţionale.

În prezent, cetăţenii europeni identifică situaţia economică ca fiind principala lor preocupare la nivelul UE, urmată de mediu şi schimbările climatice şi de imigraţie. Sănătatea continuă să fie principala problemă la nivel naţional, cu puţin înainte de situaţia economică a ţării.

Astfel că majoritatea europenilor sunt mulţumiţi de măsurile luate de UE şi de guvernele naţionale împotriva pandemiei de coronavirus şi consideră că planul de redresare „NextGenerationEU” va fi eficace în ceea ce priveşte răspunsul la efectele economice ale pandemiei. Aproape două treimi au încredere că UE va lua deciziile corecte în viitor pentru a răspunde pandemiei.

La întrebarea „cum vedeţi actuala situaţie economică”, 64% dintre românii…

Citeste continuarea Aici

You might also like