În România, aproape un sfert dintre copii, sunt tot timpul îngrijorați că familia va rămâne fără bani iar doi din cinci au fost supuși cel puțin unei experiențe de bullying la școală

Copiii români de 8-12 ani se declară în mare foarte mulțumiți de elementele care constituie lumea lor: locuința, familia și prietenii, arată rezultatele celui mai recent studiu ”Lumea copiilor”, tocmai publicat.
Încă ”Dincolo de acest grad ridicat de mulțumire, vin răspunsurile care reflectă probleme: la școală cam 40% dintre copii au fost supuși în ultima lună cel puțin unei experiențe de victimizare (fizică, verbală sau relațională) iar 14% au fost supuși de cel puțin trei ori în ultimul an. Doar puțin peste jumătate dintre copii consideră că sunt destule locuri de joacă în zona în care locuiesc”, explică sociologul Sergiu Balțătescu, de la Universitatea din Oradea, co-autor al studiului, cu care HotNews.ro a stat de vorbă.

În contextul dat, deși 75-80% dintre copii sunt mulțumiți de lucrurile pe care le au, explică sociologul român, aproape un sfert dintre ei sunt adesea sau tot timpul îngrijorați în legătură cu banii pe care îi are familia. Interesant e că cei mai mici (8 ani) sunt mai îngrijorați decât cei mai mari (10-12 ani).

În România,  aproape 7% dintre copii nu au uneori (sau unii niciodată)…

Citeste continuarea Aici

You might also like