Demarorul de motocoasă se poate defecta când ți-e lumea mai dragă. Iată ce trebuie să faci în această situație

 

Motocoasa este una dintre cele mai importante unelte la care poate avea acces un gospodar. Dacă deții un astfel de instrument, știi cât de mult contează să îl ai la dispoziție. atunci când vrei să îți întreții grădina sau livada, prin toaletarea elementelor de vegetație. De asemenea, motocoasa este utilizată și de către meseriași, în scopuri profesionale. Dacă te afli în această situație, funcționarea sa în cele mai bune condiții este cu atât mai importantă pentru tine.

 

Una dintre defecțiunile comune, în cazul motocoaselor, este cea a demarorului. Demarorul reprezintă un dispozitiv component al motocoasei, prin intermediul căruia utilizatorul activează motorul. În lipsa funcționării eficiente a demarorului, motorul nu poate fi activat, iar motocoasa devine inutilă. Află din acest articol cum trebuie să acționezi, în cazul în care se defectează un demaror de motocoasă.

 

Demaror motocoasa defect – trei situații posibile

 

Formele de manifestare ale unui demaror defect pot fi diferite, de la caz la caz. În unele situații, motorul motocoasei nu mai poate fi deloc acționat. Există, însă, și situații în care un demaror de motocoasă își face treaba în mod parțial.

 

De pildă, un demaror poate să rotească motorul într-o manieră prea lentă, insuficientă pentru ca acesta să fie eficient. De asemenea, demarorul defect poate să funcționeze și să activeze motorul, fără a-l ridica.

 

Pentru a putea reacționa în mod corect la orice defectare a demarorului, trebuie să știi să identifici sursa problemei și ce măsuri se impun, în funcție de aceasta. Iata care sunt cele mai comune situații în care apare problema defectării unui demaror de motocoasă:

 

  1. Rotire prea lentă a motorului – o situație foarte comună este cea în care motorul nu se rotește la viteza dorită. Acesta este un semn clar că demarorul nu funcționează la capacitate maximă. Primul lucru pe care îl poți face este să verifici bateria.

Dacă aceasta necesită înlocuire, schimb-o. În cazul în care funcționarea continuă să fie defectuoasă, ia legătura cu un service pentru examinarea motocoasei, deoarece demarorul ar putea să necesite înlocuire.

 

  1. Motorul nu se ridică – a doua situație foarte comună este cea în care motorul nu își atinge numărul de rotații pe minut pe care ar trebui să îl garanteze. Acest lucru se produce din cauza urmelor de murdărie și coroziune de pe conexiunile interne. Este necesar ca toate cablurile și conexiunile dintre baterie și motocoasă să fie foarte bine curățate.

 

  1. Demarorul nu se rotește – acest lucru se poate întâmpla atât în lipsa zgomotului produs de comutatorul magnetic, cât și în timp ce zgomotul se produce. În ambele situații, problema poate fi rezolvată prin înlocuirea bateriei. În același timp, este posibil ca această măsură să nu garanteze rezolvarea situației.

Dacă nu se produce zgomot, există șansa de a exista defecțiuni la pistol sau la bobina comutatorului magnetic. În cazul în care există zgomot, cauza problemei este de cele mai multe ori contactul slab la circuitul de pornire. De asemenea, ea poate fi reprezentată și de o defecțiune a motorului, precum un scurt circuit.

 

În situația în care identifici una dintre aceste forme de manifestare la motocoasa pe care o deții, vizitează magazinul online generalmotor.ro și alege un demaror motocoasa nou pentru unealta pe care o deții. Asigură-te că aceasta funcționează mereu la capacitate maximă și fă-ți treaba ca un profesionist!

You might also like