Cum le poți insufla copiilor iubirea față de natură

Experții spun că dragostea pentru natură ar trebui să fie o valoare pe care copiii să o câștige până la vârsta de 14 ani. Deși cei mici menifestă, deseori, o afinitate nativă față de mediul exterior, fiind fascinați de noile descoperiri legate de natură, nu întotdeauna ei știu ce anume presupune comportamentul responsabil în raport cu  aceasta. 

Natura este contextul perfect în care copiii pot să învețe lucruri noi, să își dezvolte creativitatea și să se distreze. Iată câteva tehnici prin care le putem insufla celor mici iubirea față de natură!

Oferă-le exemplul personal 

Nu este un secret faptul că cei mici au adesea tendința de a imita comportamentul adulților. De aceea, dacă părinții își petrec mare parte a timpului butonând telecomanda sau televizorul și copiii vor dori să facă la fel. Pe de altă parte, dacă adulții își exprimă dragostea și pasiunea față de natură, puterea exemplului va avea un efect pozitiv asupra atitudinii celor mici. Așadar, ori de câte ori aveți ocazia, organizați împreună plimbări cu bicicletele prin parc sau expediții prin pădure. 

Ajută-i să colecționeze ”comori”…

Citeste continuarea Aici

You might also like