Ce staţiune din litoralul românesc, îi atrage pe turișitii străini

Restricțiile de călătorie impuse de pandemie au dus la scăderea dramatică a numărului de turiști străini, pe litoralul românesc.

Anul acesta, toate cursele charter internaționale au fost amânate pe aeroportul din Constanța, iar puținii străini aflați la mare au venit pentru prețurile mici și nopțile lungi de distracție. Conform datelor oficiale, în luna iunie, au fost aproximativ 2.400 de vizitatori, din alte țări.

Câțiva tineri au venit din Barcelona să se relaxeze pe șezlong la… Vama Veche. Au auzit că aici se pot distra în voie, așa că s-au cazat pe cont propriu – pentru prima dată – într-un camping și cheltuiesc pe zi 50 de euro – “Puțin!” spun ei.

“Vama Veche e foarte autentică. Barceloneta este o plajă într-un oraș mare, aici e ca o insulă, am un sentiment că poți să ajungi și pe o barcă aici”, a spus unul dintre ei.

“Ne place mult că putem găsi localnici aici. Sunt mulți români care vin în Vama Veche, interacționăm cu ei”, a declarat Javier, turist din Barcelona.

“Pentru mine e o atmosferă specială. Se simte un aer boem, autentic. Oamenii… conexiunile de aici. Este totul diferit. Este pentru prima…

Citeste continuarea Aici

You might also like