Au început lucrările pe calea ferată Buzău-Făurei, având drept scop creșterea vitezei de la 30 km/h la 120 km/oră

Vineri 13 august,Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA a anunțat începerea lucrărilor pe tronsonul de cale ferată Buzău – Făurei (firul II), în lungime de 38,6 km. Conform companiei, lucrările de reînnoire a infrastructurii feroviare pe intervalul Buzău – Buzău Sud – Cilibia – Făurei (firul II) sunt finanțate de la bugetul de stat și au drept scop creșterea vitezei de circulaţie a trenurilor de călători de la 30 km/h la 120 km/oră.

CFR.SA anunţă că șantierele de lucrări sunt deschise pe ambele loturi, Buzău – Buzău Sud – Cilibia (lotul I), în lungime de 19,6 km și Cilibia – Făurei (lotul II), în lungime de 19 km, unde în acelaşi timp cu operațiunile de demontare a vechii infrastructuri, se acționează și pentru montarea liniei noi, a traverselor de beton și a aparatelor de cale, pe întreg traseul urmând a fi introduse la finalul lucrărilor, 25 de aparate noi de cale.

Totodată, sunt prevăzute lucrări de reparații și de montare dale de beton la cele 12 treceri la nivel cu calea ferată și pe zona terasamentelor de la podurile aflate la km 161+913 și km 166+208.

Astfel, cele două contracte de lucrări au fost semnate pe 14 iulie…

Citeste continuarea Aici

You might also like