Alternative Ecologice la Vesela din Plastic și Importanța Lor

Interesul și preocuparea pentru protejarea mediului sunt din ce în ce mai intense şi se manifestă în extrem de multe domenii – de la formele de energie și combustibil utilizate la obiecte ale vieții cotidiene precum îmbrăcămintea, ambalajele sau pungile. 

 

Inclusiv în domeniul veselei de unică folosinţă utilizată în catering şi restaurante s-a manifestat tot mai mult această tendință. Procesul s-a datorat atât a planurilor strategice în domeniul ecologiei care au fost implementate în diverse state, cât și interesului personal pentru conservarea planetei astfel încât aceasta să reprezinte o „casă primitoare și pentru generațiile viitoare. 

 

Interesul s-a manifestat atât din partea producătorilor, care pun la dispoziție produsele, cât și a clienților. Pentru o parte dintre aceștia, dacă produsul este biodegradabil și felul în care a fost produs constituie chiar un criteriu de cumpărare important, care poate influența alegerea produsului.

De aceea, în prezent, este esenţial ca cei care lucrează în acest domeniul horeca să le ofere clienţilor posibilitatea de a consuma alimente ambalate în recipiente reciclabile, biodegradabile şi compostabile. Aceasta aspect poate constitui o strategie extrem de bună de marketing, care va atrage mai mulți clienți și îi va convinge să aleagă un restaurant în detrimentul altuia.

 

În același timp, alegerea unei vesele de unică folosinţă care nu are impact benefic asupra mediului, poate determina clienţii să se orienteze către alte localuri întrucât viziunea restaurantului nu corespunde cu principiile lor. 

 

Deși astfel de situații sunt destul de rare în cazul existenței unei clientele fidelizate, este bine să luați în calcul acest aspect pentru a impresiona clienții potențiali și a îi atrage din ce în ce mai mult. 

 

De aceea, indiferent dacă vă ocupați de catering sau aveți un restaurant, ar trebui vă orientați cât mai repede către utilizarea acestor soluţii, renunţând total la vesela din plastic. Ofertele disponibile sunt extrem de variate astfel încât puteți face cea mai bună alegere.

 

Tocmai datorită interesului crescut manifestat pentru domeniul ecologiei, la plastic au apărut extrem de multe alternative ingenioase, la care probabil nici nu v-ați gândit că ar exista. Iată câteva dintre acestea:

 

Trestia de zahăr

Pe lângă faptul că reduce în mod semnificativ poluarea şi consumul de energie, vesela de unică folosinţă din trestie de zahăr este perfectă pentru manevrarea alimentelor uleioase atât reci, cât şi fierbinţi fiind creată special în acest scop. De asemenea, se poate utiliza fără probleme și pentru reîncălzirea în cuptorul cu microunde. 

Alegând distribuitorul potrivit, veți descoperi că vesela biodegradabilă este disponibilă într-o gamă diversificată de boluri, farfurii, linguri şi diverse recipiente, ceea ce vă va permite să înlocuiți întreaga gamă de produse din plastic, fără a îi simți lipsa absolut deloc.

 

Bambus 

Principalele avantaje demne de luat în seamă sunt că vesela din bambus arată extrem de elegant, este durabilă, rentabilă şi rezistentă. În aceeași măsură, la fel ca materialul menționat anterior, este sigură pentru utilizarea în cuptorul cu microunde, în frigider sau chiar în cuptorul clasic, beneficiu care nu este posibil dacă folosiți vesela din plastic, care se topește la temperaturi ridicate. 

 

Frunza de palmier 

Acest material este relativ nou în industria veselei de unică folosință și a început să fie utilizat în acest scop în urmă cu un deceniu. Întrucât seamănă destul de bine cu lemnul şi are un design foarte comercial, este extrem de apreciată în catering nu doar datorită impactului pozitiv asupra mediului, ci și datorită aspectului mult mai plăcut în comparație cu albul clasic. 

 

Printre alte avantaje, menționăm că se poate utiliza fără probleme în cuptorul cu microunde, rezistă la umezeală, nu se udă şi nici nu se deformează, indiferent de temperatură și gradul de încălzire al alimentelor

 

Carton ecologic 

Cartonul ecologic este o altă variantă la care puteți apela. Acesta are la bază același material folosit în producerea hârtiei și anume, celuloza. Este un carton special creat pentru ambalarea mâncării, perfect pentru restaurante, cafenele, bistrouri, etc. De asemenea, se poate utilizaq în cuptorul cu microunde la orice temperatură, păstrându-și aspectul inițial.

 

Dintre toate aceste variante prezentate, probabil cea mai bună variantă este trestia de zahăr. Această opțiune poate fi ușor explicată prin faptul că în fiecare an sunt tăiați 20 de milioane de copaci doar pentru a realiza veselă din hârtie. 

 

La majoritatea se adaugă lianți, aspect care le transformă în materiale greu sau aproape imposibil de reciclat. De asemenea, perioada de degradare a acestora poate ajunge chiar pâna la 20 de ani din aceeași cauză. 

 

În plus, lemnul este deja utilizat masiv în alte industrii în care este absolut necesar, neexistând încă un înlocuitor viabil pentru acesta la aceleași standarde de calitate. 

 

Astfel, se ajunge la o defrișare accentuată, care nu va avea decât efecte dezastruoase pe termen lung. De aceea, este mult mai bine să se opteze pentru altă materie primă precum trestia de zahăr sau bambusul.

You might also like