Adezivii pentru lemn – La ce sunt folosiți și cum ne dăm seama ce adeziv trebuie să folosim?

Un adeziv este un produs chimic ce ajută la lipirea a două suprafețe. Aceste suprafețe pot fi fie din același material, fie din materiale diferite.

Cele mai multe tipuri de adezivi din cei care pot fi găsiți pe piață sunt adezivii pentru lemn, aceștia fiind și printre cei mai puternici. Adezivii pentru lemn se găsesc în mai multe clase, aceștia fiind clasificați în funcție de rezistența lor la apă și la umezeală în general. Mai multe despre adezivi d3 vezi aici.

Categorii de adezivi

Aceste categorii de adezivi sunt patru la număr și se împart în:

  • Adezivi pentru lemn care nu are interacțiune cu apa sau cu spațiile în care umezeala este foarte ridicată – adezivi D1, D2;
  • Adezivi pentru lemn ce poate interacționa cu apa și care este situat în spații umede – adezivi D3, D4.

 

Produse de decor mici din lemn

În cazul produselor mici sau de decor care au nevoie de adezivi în procesul de creație, cel mai potrivit adeziv este cel din categoria D1. Acesta este un adeziv rezistent, mai ales dacă este vorba de cazul unor produse statice, produse asupra cărora nu se exercită nici un fel de presiune și care nu intră în contact cu apa sau spațiile cu umiditate ridicată. Produsele de decor sunt în general așezate în camerele de zi sau dormitoare, motiv pentru care nu avem nevoie de adezivi din clase înalte.

 

Piese mari de mobilier interior

În cazul pieselor mari de mobilier interior putem folosi două tipuri de adezivi – adezivi D2 și adezivi D3. În interiorul unei case putem plasa mobilier atât în spații mai umede, cum ar fi băile sau bucătăriile, dar și în spațiile locuibile și de relaxare cum ar fi livingul și dormitoarele. Pentru cele din urmă cel mai bine se pretează adezivii D2, umiditatea acestor spații fiind în general una scăzută, contactul cu apa fiind clar inexistent. În cazul mobilierului aflat în baie sau în bucătărie, însă, avem nevoie de adezivi D3, situațiile în care umezeala este crescută fiind multiple.

 

Piese de mobilier exterior

În cazul pieselor exterioare vom avea nevoie de cei mai puternici adezivi de pe piață. Aceste piese de mobilier sunt expuse celor mai grele condiții meteo pe tot parcursul anului, iar îmbinarea pieselor ar putea fi afectată dacă adezivul folosit nu este unul potrivit. În acest caz vorbim cea mai de top clasă de adezivi și anume adezivii D4. Această clasă este destinată îmbinărilor ce au nevoie să reziste în zone expuse la apă și la umiditate ridicată. Adezivul D4 este cel mai potrivit atunci când vine vorba de lemnul aflat în afara caselor.

 

Klebrom – prietenul tău când vine vorba de protejarea lemnului

Dacă ne dorim un aliat în protecția lemnului și al produselor realizate cu acesta, Klebrom ne stă mereu la dispoziție. La aceștia puteți găsi adezivi din toate clasele amintite anterior și nu numai.

În același magazin puteți găsi diferite tipuri de lac creat special pentru suprafețele lemnoase. Veți găsi astfel categorii speciale de lac pentru parchet Klebrom, pentru scări interioare sau chiar pentru piesele de mobilier situate în afara caselor. Accesează acum klebrom.ro și găsește produsele de care ai nevoie.

 

Date de contact:

Telefon: 0268 411 367/ 0726 159 136

Fax: 0372 876 469

E-mail: office@klebrom.ro

Adresa: Strada Durau, Nr.11, Brasov

You might also like