Sfaturi salvatoare pentru achiziții inteligente de aparate electrocasnice pentru bucătăria ta

Plănuiești să îți dotezi bucătăria cu electrocasnice care să îți facă viața mai ușoară? Cauți să le înlocuiești pe cele vechi cu variante performante și ai nevoie de câteva sfaturi care să te ghideze către alegerea potrivită?

Aparatele pentru utilarea bucătăriei sunt cheltuieli importante pentru casa ta, dar te poți păcăli ușor și poți plăti sume exorbitante pentru produse inutile sau neperformante.

În primul rând, decide-te între electrocasnice clasice sau incorporabile. Electrocasnicele tradiționale pot fi amplasate în bucătărie în funcție de spațiul liber disponibil. Acestea sunt și cele mai convenabile ca preț. În plus, au avantajul de a fi aranjate oriunde dorești, în funcție de planul tău de amenajare al bucătăriei. Electrocasnicele incorporabile se integrează în corpurile de mobilier. Principalul plus pe care îl asigură electrocasnicele montate în mobilier ține mai ales de partea estetică. Dacă pot fi incorporate în mobilier, atunci nu incomodează și deranjează aspectul vizual.

Informarea prealabilă este importantă înainte de a ajunge într-un magazin de electrocasnice. Intră pe site, analizează prețurile, citește recenziile, solicită recomandări de la cunoscuți care au cumpărat recent aparate pentru bucătărie, verifică forumurile accesate de utilizatorii de electrocasnice și abia apoi trage o concluzie.

Nu face rabat la calitate. Îți dorești un aragaz nou, combină frigorifică, hotă, cuptor electric? Reține că astfel de produse cu utilizare pe termen lung, presupun costuri semnificative. Așadar, dacă preferi să mergi pe variante cât mai ieftine cu care să îți utilezi bucătăria, mai gândește-te. Dacă lista de cumpărături cuprinde prea multe produse pentru bucătărie decât ți-ai putea permite să cheltui, atunci revino asupra ei. De exemplu, dacă locuiești singur, atunci încă nu e momentul să te gândești la o mașină de spălat vase. Dacă nu consumi cafea decât atunci când primești vizitatori, poate că investiția într-o cafetieră performantă nu își are rostul.

Confortul. Exact, electrocasnicele de bucătărie contribuie și ele la acest aspect. De câte ori nu trezeai vecinii când foloseai mixerul? Sau amintește-ți când amânai fresh-ul ala de portocale până se trezea toată casa. Cunoaștem cu toții zgomotul ala deranjant produs de frigidere. Ca să preîntâmpini astfel de situații neplăcute fii atent la specificațiile tehnice. Fă-ți o listă cu tot ce cauți la un aparat de bucătărie și nu te decide să îl cumperi până nu citești lista tehnică. Cel mai des întâlnite informații tehnice, comune pentru toate aparatele de bucătărie se referă la nivelul zgomotului din timpul utilizării și la consumul de curent electric.

Deosebit de importante sunt condițiile de garanție, condițiile de instalare și de întreținere, asigurarea service-ului, garanția pieselor de schimb pe durata utilizării.

După ce ai făcut achiziția, verifică sigiliul original al ambalajului și al produsului, marca producătorului, certificatul de garanție și accesoriile din kit-ul produsului.

Înainte de a te decide asupra unui electrocasnic trebuie să fii complet informat asupra elementelor de identificare și caracterizare precizate fie pe ambalaj, cartea tehnică sau în instrucțiunile de utilizare. Procurarea electrocasnicelor e o decizie pentru termen lung. Așadar, siguranța și funcționalitatea sunt prioritare.

You might also like