Rețeta Boromir de Prăjitură cu Morcovi și Glazură Fină

De o simplitate și savoare aparte, prăjitura cu morcovi este deliciul numai bun de servit în clipele de relaxare. Aromele sale dulci și textura fragedă, ușor umedă, te îmbie să o savurezi până la ultima bucățică. Totuși nu ar fi la fel fără glazura cremoasă, foarte catifelată, din cremă de brânză. 

Atunci când vrei să te răsfeți cu un desert fin, poți încerca rețeta noastră deosebită de carrot cake cu nuci, ananas și fulgi de cocos. Preparată din Făina albă superioară Boromir, prăjitura capătă un gust pur și simplu delicios, de care nu se vor mai sătura cei dragi. 

Surprize dulci: prăjitura cu morcovi 

Vei rămâne surprins de cât de bună la gust este prăjitura cu morcovi. Aromele delicate de morcovi se împletesc armonios cu pandișpanul fraged și umed. Pentru un plus de savoare, am adăugat în compoziție și nuci zdrobite, scorțișoară, bucățele de ananas și fulgi de cocos. 

În afară de scorțișoară, poți folosi și alte mirodenii precum cuișoare, nucșoară, anason stelat sau cardamom. În plus, fulgii de cocos și ananasul pot fi înlocuiți cu bucățele de mere, stafide sau fulgi de ciocolată. 

După ce ai scos din cuptor prăjitura, merge să o îmbraci într-o glazură din cremă de brânză și unt. Textura cremoasă a glazurii va completa foarte bine pandișpanul aromat. Dacă preferi un gust ușor acrișor, poți adăuga în cremă și zeamă de lămâie sau coajă de lămâie rasă. 

Cum obții cel mai bun carrot cake? 

Nu ai nevoie de multă îndemânare ca să prepari o prăjitură cu morcovi plină de savoare. Odată ce ai cernut Făina Boromir, trebuie să o amesteci cu celelalte ingrediente uscate. Totuși, te sfătuim să amesteci zahărul cu compoziția de ouă și lapte bătut ca să se dizolve mai repede. 

Apoi combini cele două compoziții și adaugi fulgii de cocos, nucile, morcovii răzuiți și ananasul. Este esențial să scurgi foarte bine ananasul după ce l-ai scos din compot, altfel nu vei obține textura dorită. 

După ce s-a rumenit bine în cuptor, trebuie să lași la răcit prăjitura cu morcovi la temperatura camerei. Abia apoi o poți acoperi cu glazură. Altfel prăjitura va face condens și textura ei va deveni mult prea umedă. Ți-am pregătit în rețeta de mai jos mai multe sfaturi pentru ca gustul prăjiturii cu morcovi să iasă nemaipomenit. 

Prăjituri nespus de gustoase cu Făină Boromir 

Cu Făina albă superioară Boromir obții o minunăție de prăjitură cu morcovi. Aroma și textura sa deosebită transformă prăjitura într-un deliciu cu miez pufos, fraged și foarte aromat. În prepararea Făinii Boromir se folosesc boabe de grâu de cea mai bună calitate pentru a-ți pune la dispoziție o făină de calitate superioară, ajutorul de nădejde din bucătăria ta. 

Pe blogul nostru găsești și rețeta de clătite cu brânză la cuptor, un alt preparat ce promite un răsfăț tare dulce. Tot de acolo afli cum prepari checul aperitiv, brioșe și gogoși pufoase, crochete de cartofi, colțunași cu brânză, papanași prăjiți, plăcinte cu umpluturi apetisante, plus multe alte bunătăți pe placul întregii familii. 

Comandă online Făina Boromir de pe boromirmarket.ro, locul în care te așteaptă ingrediente special concepute pentru a desăvârși rețetele tale. Din magazinul nostru poți comanda și Bomboanele Boromir învelite în cea mai fină ciocolată belgiană, cadoul dulce ideal pentru cei apropiați. Surprinde-i la masa de sărbătoare și cu delicioasa pască cu brânză dulce și stafide din Colecția Boromir!

Ingrediente prăjitură cu morcovi pentru 20 Porții 

  • 320 g Făină albă superioară Boromir 
  • 1 linguriță (4 g) bicarbonat de sodiu 
  • 1 1/2 lingurițe (6 g) praf de copt 
  • 3/4 linguriță (3 g) sare 
  • 2 lingurițe (4 g) scorțișoară măcinată 
  • 3 ouă mari (165 g) la temperatura camerei 
  • 400 g zahăr alb 
  • 180 ml ulei 
  • 180 ml lapte bătut la temperatura camerei 
  • 1 lingură (11 g) esență de vanilie 
  • 120 g nuci sau alune zdrobite 
  • 70 g fulgi de cocos 
  • 230 g ananas din compot 
  • 270 g de morcov ras 

Pentru glazură: 

  • 100 g unt nesărat la temperatura camerei 
  • 180 g zahăr pudră 
  • 1 linguriță (4 g) esență de vanilie 
  • 1 linguriță (4 g) zeamă de lămâie 
  • 340 g cremă de brânză grasă, moale 

Pentru topping: 

  • Nuci coapte sau fulgi de cocos 

Mod de preparare carrot cake 

PASUL 1 

Preîncălzește cuptorul la 180 de grade C, după care trebuie să ungi cu ulei sau unt tava tapetată cu hârtie de copt. Te sfătuim să folosești o tavă de 23×33 cm. 

PASUL 2 

Într-un bol, cerne Făina Boromir apoi amestec-o cu bicarbonatul de sodiu, praful de copt, scorțișoara și sarea. Adaugă și alte mirodenii dulci pentru un plus de gust. 

PASUL 3 

Apoi combină într-un bol separat ouăle, zahărul, laptele bătut, uleiul și esența de vanilie. Mixează la viteză mică astfel încât să obții o compoziție omogenă. 

PASUL 4 

Peste compoziția lichidă, adaugă treptat compoziția cu făină, și amestecă ușor cu spatula. Compoziția pentru prăjitura cu morcovi trebuie să fie cât mai netedă. În continuare, adaugă nucile zdrobite, morcovii dați pe răzătoare, fulgii de cocos și ananasul. Bucățelele de ananas trebuie să fie foarte bine scurse de compot. 

PASUL 5 

După ce ai pus compoziția în tavă, rumenește prăjitura cu morcovi în cuptorul preîncălzit timp de 35-40 de minute. Folosește la final o scobitoare ca să vezi dacă s-a făcut. După aceea, trebuie să lași deoparte prăjitura un sfert de oră ca să se răcească la temperatura camerei. Este important că prăjitura să nu fie deloc caldă când o îmbraci în glazură. 

PASUL 6 

Ca să obții glazura din cremă de brânză, bate foarte bine untul, apoi adaugă zahărul pudră, zeama de lămâie și esența de vanilie. Mixează până când capătă o textură pufoasă. Poți adăuga treptat crema de brânză, însă trebuie să amesteci bine după fiecare adăugare. 

PASUL 7 

Nu mai trebuie decât să acoperi prăjitura cu morcovi cu glazura din cremă de brânză și să presari nuci coapte sau fulgi de cocos. Când pui crema, netezește-o folosind un cuțit mare lat. Savurează din plin prăjitura carrot cake împreună cu familia și prietenii. Poftă bună!

 

Alături de Boromir gătești cu spor adevărate bunătăți!

You might also like