Cum organizează o firmă de servicii funerare din sectorul 5 o înmormântare în postul Crăciunului?

Nimeni nu poate să cunoască dinainte momentul morții sale sau a celor dragi. Un astfel de eveniment dureros survine întotdeauna pe neașteptate, indiferent de vârsta sau de starea de sănătate a persoanei decedate.

Pentru a-i ajuta pe oameni să treacă cu bine peste cele mai dureroase momente din viața lor, au apărut firmele de pompe funebre. Dacă locuiți în această zonă a Capitalei, o firmă de servicii funerare sector 5 vă poate ajuta ca, atunci când ați pierdut pe cineva drag, să îndepliniți toate formalitățile legale și, în același timp, să respectați toate obiceiurile care țin de credința persoanei decedate.

 

Tradiții și dogme religioase de care trebuie ținut cont

O firmă de servicii funerare sector 5 ține cont întotdeauna de religia și de confesiunea căreia i-a aparținut persoana decedată. Cea mai mare parte a populației României împărtășește credința ortodoxă, astfel încât, în cazul unui deces survenit chiar în postul Crăciunului, trebuie înștiințat preotul parohiei din care decedatul face parte.

Împreună cu preotul, firma de servicii funerare sector 5 se asigură că pregătirea și desfășurarea propriu-zisă a înmormântării vor avea loc în cele mai bune condiții. Sunt stabilite atât data și ora înmormântării, cât și orele pentru slujba de seară dinaintea acestei ceremonii, numită cina sau slujba stâlpilor.

Corpul celui decedat este spălat cu apă curată, care amintește de apa în care a fost botezat Mântuitorul, după care este îmbrăcat cu haine curate și noi. După aceea este așezat în sicriu, cu privirea către răsărit, direcția din care va avea loc cea de-a doua venire a Fiului lui Dumnezeu.

Pe pieptul decedatului este așezată o icoană sfințită, cu chipul Mântuitorului, al Maicii Domnului sau al patronului spiritual al persoanei respective. Apoi, trupul este acoperit cu pânză albă, iar la căpătâi se așează un sfeșnic cu lumânări aprinse.

Organizarea ceremoniei propriu-zise

În ziua și la orele stabilite de către familie împreună cu preotul, firma de servicii funerare sector 5 se îngrijește de fiecare detaliu al ceremoniei de înmormântare. Astfel, la capelă sau la casa mortuară se oficiază o slujbă, într-o atmosferă de liniște și reculegere. În timpul acesteia, tuturor celor prezenți le sunt împărțite lumânări aprinse, uneori însoțite de o batistă cu un bănuț. La sfârșitul slujbei, cei prezenți își iau rămas bun de la cel plecat.

După slujbă se pornește către cimitir, în fruntea convoiului mergând un credincios cu o cruce de lemn care ulterior va fi așezată la căpătâiul mortului. Urmează persoanele cu darurile ce vor fi împărțite săracilor, preotul și cântărețul, dricul, rudele, prietenii și toți ceilalți participanți la înmormântare. La răscruci și apoi la cimitir, de pe marginea gropii, preotul rostește o serie de rugăciuni, după care trupul neînsuflețit este depus în groapă și acoperit cu pământ.

După înmormântare, familia îi cheamă la masă pe cei care au luat parte la înmormântare, organizarea pomenii intrând tot în sarcina firmei de servicii funerare sector 5. Dacă este postul Crăciunului, se va avea grijă ca bucatele servite să nu fie de dulce, ci de post.

Există mai multe soroace de pomenire, începând cu cel de la 3 zile după moarte și continuând cu cele ce au loc la 9 zile, apoi la 40 de zile, 3, 6 și 9 luni, un an de la moarte și apoi în fiecare an pentru următorii 7 ani de la moarte.

O companie de servicii funerare sector 5 garantează faptul că fiecare dintre aceste etape se va desfășura conform tradiției, asigurându-i celui decedat o trecere lină și demnă în cealaltă lume, iar rudelor liniștea sufletească și conștiința faptului că au organizat totul așa cum se cuvine.

 

Articol realizat de www.iagency.ro

You might also like