Viorica Dăncilă nu renunță: „Dacă nu își dă demisia, îl vom demite…”

1901

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, vineri, la Bistrița, întrebată ce va face dacă președintele CNAS nu va demisiona, așa cum i-a cerut după ce purtătorul de cuvânt a spus că „oamenii mor și cu un sistem și fără un sistem”, că „nu este opțional”: „Dacă nu își dă demisia, îl vom demite”.

Întrebată vineri, într-o conferință de presă, ce măsuri va lua dacă președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate nu va demisiona, așa cum i-a cerut, premierul Viorica Dăncilă a spus că „nu este opțional”.

„Domnul Vulcănescu trebuie să înțeleagă că acest lucru nu este opțional. Este un lucru obligatoriu. Dacă dumnealui nu își dă demisia, îl voi demite. Voi cere doamnei ministru pentru că așa se procedează, (…) și când am făcut numirea, propunerea a venit din partea doamnei ministru a Sănătății, a fost aprobată de mine. Îl vom demite noi și vom numi pe altcineva. Nu l-am întrebat dacă vrea să își dea demisia, am spus că trebuie să își dea demisia și acest lucru îl va face”, a spus Viorica Dăncilă.

Întrebată, de asemenea, dacă are deja o variantă de înlocuitor pentru președintele CNAS, Dăncilă a spus că nu s-a discutat de persoane încă. (Continuarea, mai jos …)

Loading...

„Nu am vorbit încă de persoane, dar este important să avem la conducerea Casei Naționale a Asigurărilor de Sănătate o persoană care poate să răspundă tuturor provocărilor din sistem, știu că nu sunt provocări ușoare, dar și o persoană care să își aleagă cu grijă purtătorul de cuvânt pentru că eu nu o să accept niciodată ca cineva să jignească cetățenii României”, a mai spus premierul.

Prmierul Viorica Dăncilă a cerut ministrului Sănătății, Sorina Pintea, demisia președintelui CNAS, Răzvan Teohari Vulcănescu, și purtătorului de cuvânt al instituției, Daniel Osmanovici, în urma declarațiilor făcute de cel din urmă în care a spus că „oamenii mor şi cu un sistem, şi fără un sistem”.

Răspuns cinic al CNAS , după 17 zile de blocaj total :”Oamenii mor oricum. Și cu, și fără sistem”

Loading...