Vești spectaculoase pentru Kovesi din presa străină. Lovitură pentru PSD-ALDE

652

Punerea sub control judiciar a Laurei Codruţa Kovesi ridică noi semne de întrebare privind statul de drept din România şi arată că Guvernul este disperat să o oprească. Este concluzia presei internaţionale, care insistă, însă, că fosta şefă DNA are în continuare şanse mari să devină primul procuror-şef european, relatează Realitatea TV.

”România pare atât de speriată de Laura Codruţa-Kovesi încât a inculpat-o”, titrează The Economist într-o analiză. Guvernul de la Bucureşti este disperat să o oprească pe fosta şefă a DNA, adaugă publicaţia, care descrie politica românească drept murdară şi coruptă. În România, a fi devotat în slujba serviciului public nu rămâne de obicei nepedepsită, scrie, sarcastic, The Economist.

Jurnaliştii ”La Repubblica” apreciază că Laura Codruţa Kovesi rămâne o candidată puternică la şefia Parchetului European. Potrivit lor, acuzaţia pare să nu aibă bază solidă şi i-a fost comunicată fostei şefe a DNA la finalul a şase ore de audieri, ce amintesc, în mod sinistru, de procesele inventate din perioada stalinistă. Italienii văd în ceea ce i se întâmplă Laurei Codruța Kovesi o „răsturnare de situație brutală”, dar amintesc că în România este la putere un partid corupt, care își spune social-democrat, dar care, în fapt, e naționalist și eurosceptic.

Le Monde subliniază că, luând-o în vizor pe Kovesi, puterea din România atacă un simbol. Francezii notează că, anterior favorită să devină procuror-şef european, ea se află în prezent într-o poziţie dificilă. Interdicţia de a părăsi ţara este un handicap grav, în condiţiile în care, în următoarele săptămâni, Uniunea Europeană trebuie să ia o decizie privind conducerea Parchetului European.(Continuarea, mai jos …)

Loading...

New York Times consideră că acuzaţiile la adresa lui Kovesi ridică noi semne de întrebare în legătură cu angajamentul României faţă de statul de drept, dar susţine că nu este clar cum vor fi afectate şansele magistratului român de a deveni primul procuror-şef european.

Euronews este şi mai dur în analiza sa şi avertizează că măsura va distruge şi mai tare relaţiile deja şubrede dintre liderii UE şi Bucureşti, care deţine preşedinţia Consiliului European.

 

Imagini cu Dragnea la nunta Olguței Vasilescu. Acum 7 zile ministrul Sănătății spunea despre el că a avut ”dureri mari” – VIDEO

Loading...