Un şofer român SPAIMA HOȚILOR ÎN ELVEȚIA ! VIDEO

565

Un şofer de TIR român a ajutat la prinderea unei bande de hoţi care teroriza Elveţia. Daniel Gheorghe Stănescu (41 de ani), din Mioveni, era în parcarea unui supermarket când a surprins spărgătorii în flagrant, i-a filmat şi a chemat Poliţia.

Recent, în Elveția, argeșeanul a ajutat Poliția la prinderea unui hoț. Aflat în staționare într-o benzinărie în cabina TIR-ului cu care transportă marfă în Europa, a observat un bărbat care, ziua în amiaza mare, fura din autoturismele dintr-o parcare a unui supermarket.

Nu s-a făcut că plouă, nu a închis ochii, ci, dovedind un spirit civic deosebit, a sunat imediat la numărul telefonic de urgență al Poliției.

Timp de câteva minute, încercând să explice cât mai bine în limba engleză tot ceea ce vede, Daniel Gheorghe Stănescu i-a ținut la curent pe polițiști, în timp real, cu „operațiunea” de furt aflată în plină desfășurare.

loading...

Argeșeanul a discutat la telefon cu Poliția până când oamenii legii și-au făcut apariția la fața locului și l-au reținut pe suspect.

„Atenție când mergeți la cumpărături! Am ajutat la prinderea unor hoți care furau din mașinile oamenilor care veneau la cumpărături la ALDI Elveția. Am filmat, bineînțeles, totul în timp ce am anunțat Poliția. Nu mai lăsați ușile sau geamul deschis la mașină!”, spune șoferul de TIR din Argeș al cărui comportament a fost exemplar într-o situație pe care majoritatea, cel mai probabil, ar fi tratat-o cu indiferență.

Banda acţiona de mult timp

Daniel Stănescu le-a dat prin telefon poliţiştilor toate detaliile, de la numărul de înmatriculare şi marca maşinii din care coborâse hoţul, până la trăsăturile şi vestimentaţia spărgătorului. „În timp ce filmam, am văzut cum respectivul bărbat a reuşit să intre într-o maşină care avea geamul deschis, a luat ceva de acolo şi s-a dus la SUV-ul în care îl aştepta femeia. Apoi s-a dus la o Dacie, pe care nu a reuşit să o deschidă. A intrat apoi însă în altă maşină şi a început să caute în ea. Poliţiştii elveţieni au venit extrem de repede, în mai puţin de cinci minute, s-au dus la maşina în care se afla fata care era complice cu hoţul şi i-au pus cătuşele. Poliţiştii s-au dus apoi la bărbat şi l-au prins, după care i-au pus cătuşele. Ambii erau elveţieni şi acţionau de foarte mult timp în parcările supermarketurilor din Elveţia, având numeroase spargeri la activ. Poliţia încerca să îi prindă de mai mulţi ani“, spune Daniel Gheorghe Stănescu.

loading...