Un român din diaspora, mesaj pentru cei de acasă: „Îmi este rușine să afle străinii de unde vin…Noi ca voi am fost, voi ca noi nu o sa fiți niciodată!”

280

Dinu Șovea, un român stabilit în Londra care a ajuns o mică vedetă pe rețelele de socializare grație postărilor lui amuzante a publicat pe Facebook un clip video auto-ironic.

El susține, într-un filmuleț satiric postat pe rețeaua de socializare că vrea să “pună la zid” toți românii din țară și îi ironizează pe conaționalii care aleg să își cumpere mașini la mâna a doua din Germania.

Totodată, cu aceeași ironie binecunoscută, el susține că diferența dintre românii de acasă și cei din străinătate este dată de “clasă” și „mentalitate”.

Sunt Sovea Dinu, reprezentantul ales al Diasporei si vreau sa pun la zid toti romanii din tara. Cu superioritatea capatata de la aerul strainatatii, cu mana pe pixul de la biroul de unde muncesc, va zic ca imi este rusine sa afle strainii de unde vin si unde ma duc in fiecare vara timp de cateva saptamani”, este textul care însoțește clipul.

“Noi ca voi am fost, voi ca noi nu o sa fiți niciodată!

„Salut. O să vorbesc în numele diasporei când o să zic: Băi, frate, ne-am săturat de voi, băi! Ne-am sătura de voi, românii ăștia din țară, da? Noi, ăștia din străinătate, noi ca voi am fost, voi ca noi nu o sa fiți niciodată! E vorba de clasă, e vorba de mentalitate, voi gândiți ca niște români, da? Chiar mai mult decât atât, ăsta e ultimul filmuțet în care vă dau sfaturi în limba română. Pentru ăștia deștepți care gândesc, da, o să le dau sfaturi în engleză. Da?

Frate, te pozezi, îți iei „o coșarcă” din Germania cu kilometrii dați inapoi și te lauzi. Chiar nu ai mai văzut mașini, măi frate? Ia-ți mașină nouă, băi! Ia-ți Logan, dar măcar ia-ți nou! Nu-ți iei BMW cu nu știu câți kilometri. Ia, frate, filmează să le arăt! (…)

După ce și-a „prezentat” mașina și hainele de firmă a continuat:

loading...

“Viața în trăinătate nu este chiar așa grea! Da? Nu-i chiar cum credeți voi”, a încheiat Dinu Șovea.

Tu ce părere ai? Ești de acord cu tânărul român din Londra sau crezi că exagerările lui sunt nepotrivite? Scrie-ne opinia ta la “Comentarii”.

SURSA

Mesajul DUR al unui roman din diaspora despre cei care se întorc în țară în august “cu talente, aer superior și greață de România” : “Comme si dici la voi…”

 

 

 

loading...