Un procuror al Înaltei Curți din Serbia face lumină în cazul lui Ghiță

357

Un procuror al Înaltei Curți din Serbia, a vorbit, în premieră, despre situația în care se află Sebastian Ghiță. Oficialul a explicat cum a fost prins fostul deputat și unde se află în acest moment.

Magistratul a precizat și faptul că Sebastian Ghiță nu a făcut până în prezent nici o declarație despre mandatul de extrădare sau despre posibilitatea azilului politic.

loading...

„Conform articolului 219 din Codul de procedură penală cu acordul judecătorului şi în prezenţa lui, dar şi a unui delegat, în limitele impuse de locul de deţinere, arestatul poate fi vizitat de rude apropiate şi, la cerere, de doctor sau alte persoane. Toate vizitele vor fi trecute în registrul închisorii.

Domnul Sebastian Ghiţă a vorbit despre lucruri legate de situaţia personală şi cetăţenie, dar nu a vrut să dea nicio declaraţie legată de mandatul de extrădare prezentat de Interpol”, a spus magistratul pentru România TV.

În același timp, procurorul este de părere că azilul politic nu este o soluție pentru autoritățile din Serbia. „Nu cred în aceasta teorie pentru că ar complica foarte tare cazul. Până în prezent, Sebastian Ghiță nu a cerut azil politic în Serbia”, a mai spus acesta.

loading...