Un avion rusesc a dipărut de pe ecranele radarelor. Ar avea la bord între 70 şi 100 de persoane şi se îndrepta către provincia siriană Latakia

566

UPDATE

Echipele de salvare au găsit corpul neînsufleţit al uneia dintre persoanele care se aflau la bordul avionului militar rus care s-a prăbuşit duminică în Marea Neagră, a anunţat ministrul rus al Apărării, citat de agenţiile ruse de presă, transmite AFP.

”Corpul unei persoane moarte ca urmare a prăbuşirii avionului Tupolev-154, al Ministerului rus al Apărării, a fost găsit la şase kilometri distanţă de litoralul staţiunii Soci”, a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului, Igor Konaşenkov, agenţiilor de presă locale, anunță Agerpres.

S-a declanşat iadul în ziua de Crăciun. Un avion cu 91 de persoane la bord s-a prăbuşit în Marea Neagră. Imaginile de după impact sunt devastatoare. Autorităţile anunţă că nu există aproape nicio şansă să fie supravieţuitori printre cei 91 de oameni aflaţi la bordul aeronavei.

Momentul prabusirii a fost surprins de una dintre camere, iar filmuleţul a apărut imediat pe site-urle de socializare. Aeronava plecase de la Soci și se îndrepta spre Siria. La bord se aflau jurnalişti militari, dar şi cei din Corul Armatei Roşii. Aceştia mergeau în Siria pentru a oferi un concert de Crăciun militarilor ruşi care luptă acolo.

loading...

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat agenţiilor ruse de presă că preşedintele Vladimir Putin a fost informat în legătură cu situaţia avionului prăbuşit şi că este la curent cu evoluţia operaţiunilor de căutare. AFP aminteşte că Rusia întreprinde din septembrie 2015 o campanie militară, îndeosebi aeriană, în Siria pentru a susţine regimul preşedintelui Bashar Al-Assad, un aliat de mult timp al Moscovei.

 

Un avion rusesc a aterizat de urgenţă cu ce i-au cedat motoarele

Un avion rusesc a dipărut de pe ecranele radarelor la câteva minute după decolarea din staţiunea Soci, scrie BBC, citând presa rusă, care invocă surse din Ministerul pentru situaţii de urgenţă.  Avionul, un TU-154, ar avea la bord între 70 şi 100 de persoane.

Conform unor informaţii încă neconfirmate, aparatul ar aparţine Ministerului Apărării şi se îndrepta către provincia siriană Latakia.

Avionul a dispărut în timp ce survola apele teritoriale ruseşti şi se pare că printre cei aflaţi la bord erau şi reporteri, dar şi o formaţie de muzică militară.

În prezent au loc operaţiuni de căutare.

Deocamdată nu există niciun comentariu al autorităţilor pe acest subiect.

 

loading...