Tudorel Toader bate cu pumnul în masă: Solicitare FERMĂ către Augustin Lazăr și membrii CSM

359

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, le-a solicitat, joi, procurorului general Augustin Lazăr şi membrilor Consiliului Superior al Magistraturii să urgenteze procedurile de selecţie şi numire a procurorilor în cadrul Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie.

„Vreau să fac un apel la dumneavoastră, în special la domnul procuror general, ca să urgentaţi procedurile de selecţie, de semnare, numire a procurorilor din viitoarea secţie specială de anchetare a magistraţilor. Noi ştim anumite formule prin care se încearcă neoperaţionalizarea unei prevederi legale. Exprim speranţa că nu se va ajunge la acest rezultat, că nu vom depăşi data de 23 octombrie fără ca secţia să fie operaţională. Eu îmi amintesc şi voi vă amintiţi faptul că mulţi dintre noi, chiar şi dintre cei prezenţi, s-au opus soluţiei de înfiinţare a acestei secţii. CCR a statuat prin deciziile pronunţate, în sensul că această soluţie este constituţională. Şi ulterior au apărut voci critice, dar de data asta apăreau ca fiind critici la adresa CCR. Solicit ferm să puneţi în aplicare dispoziţiile legale, să operaţionalizaţi această secţie”, a declarat Justiţiei Tudorel Toader.(Continuarea, mai jos …)

Loading...

Vicepreşedintele CSM Codruţ Olaru a spus că apelul ministrului este pentru întregul Consiliu şi a amintit de adoptarea regulamentelor pentru secţia specială.

„Mă bucur că aţi făcut acest apel aici, dar mesajul e pentru întregul CSM. Am avut toată dispoziţia pentru creearea cadrului formal pentru adoptarea în prima fază a regulamentelor pentru această secţie”, a spus Olaru.

Dragnea acuzat din Parlament că a luat Șpagă:”Domnule Dragnea, care e comisionul?…”

Loading...