Tariceanu, ATAC la profesori : „Au patru luni de vacanta. Unele majorari nu sunt justificate…”

1184

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a declarat, miercuri, ca Legea salarizarii este „foarte generoasa”, insa unele solicitari de majorare a salariilor nu sunt justificate. Acesta a dat ca exemplu sporul de solicitare neuropsihica din educatie, cu care nu este de acord.


Calin Popescu Tariceanu a precizat ca noua Lege a salarizarii aduce pentru bugetari beneficii majore, insa nu toate sunt justificate.

„Vorbim de o anvelopa salariala si, ati vazut, au fost discutii, negocieri, ca pana la urma si celelalte avantaje sa se transforme tot in bani. Ma refer la tichetele de masa, la voucherele de vacanta, care nu erau incluse in ceea ce s-a discutat initial. Au venit alte sporuri sa se adauge, pe care ministrul Muncii, ieri, le-a mentionat. Am vazut, de exemplu, la educatie, spor de solicitare neuropsihica.

Loading...

Iertati-ma, am lucrat si eu in invatamant, programul nu e de opt ore pe zi, in invatamantul preuniversitar, daca pui la cap toate vacantele, ai patru luni de vacanta pe an. Patru luni de vacanta. Eu nu gasesc ca sunt justificate unele din aceste majorari. Cred ca, in final, legea salarizarii este una foarte generoasa si cred ca isi atinge obiectivele si sper ca pe langa salariile bine platite sa avem si o crestere substantiala a calitatii serviciilor publice, fie ca vorbim de sanatate, fie ca vorbim de invatamant. Acum pot si cetatenii, in mod logic si natural, sa emita pretentii”, a declarat presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu.

Intrebat de catre jurnalisti despre evaluarea ministrilor din Cabinetul Grindeanu, Tariceanu a precizat ca le-a solicitat reprezentantilor ALDE sa se autoevalueze.

„Am cerut ministrilor, colegilor mei, doi dintre ei mi-au trimis documentele in baza carora sa pot face o evaluare. Am o anumita experienta, am fost patru ani prim-ministru, si privesc cu un anumit ochi membrii guvernului si echipa guvernamentala, dar pana la urma, totusi, sigur ca responsabilitatea primara o are primul-ministru.

Si eu, impreuna cu domnul Dragnea avem responsabilitatea noastra politica, pentru ca noi am fost in campanie, noi am cerut votul cetatenilor si l-am si obtinut si ne-am angajat un program politic in acest sens. Dar vreau sa vedem intai care este analiza pe care o face fiecare dintre ei, in raport cu angajamentele pe care le-am luat prin programul de guvernare votat de Parlament si, dupa aceea, o sa facem o analiza in comun si va comunicam”, a mai spus Tariceanu.

Loading...