SURPRIZĂ NEPLACUTĂ pentru TOŢI ŞOFERII din România. Ce se întâmplă DE MÂINE…

655
Acciza la carburanți

Vineri, 15 septembrie intră în vigoare prima tranșă de majorare a accizelor la carburanți, în cuantum de 0,16 lei pe litru, urmând ca în două săptămâni să mai crească cu încă 0,16 lei. După amenințările voalate sau directe ale premierului Tudose legate de eventualele scumpiri ale benzinei și motorină la pompă, companiile petroliere au majorat treptat prețurile, chiar înainte de ziua Z.

Guvernul a decis săptămânile trecute introducerea în doua trepte a unei supra-accize pe carburanți, iar imediat după prețurile carburanților au început să crească, motivul invocat fiind creșterea prețurilor la țiței, pe fondul uraganului din Texas.

Din momentul anunţării până în prezent, preţurile carburanţilor au crescut cu până la 10 bani pe litru. Este de așteptat ca șoferii să vadă la pompă  prețuri de peste 5 lei cât de curând după introducerea primului prag la supra-acciză.

Loading...

Premierul Mihai Tudose a oferit, miercuri, un răspuns surprinzător jurnaliștilor care l-au rugat să comenteze faptul că prețul carburanților la pompă a început să crească după anunțul de creștere a accizei.

Despre scumpirile deja înregistrate la stațiile de benzină, chiar înainte de aplicarea noilor accize, premierul Mihai Tudose a spus :”E problema lor, nu?”. Ziaristii au replicat, spunand ca „e și problema noastră”.

Premierul a continuat cu explicatiile: „Dacă ei continuă, vedem sș noi cum putem să reglam situatia. Pretul nu poate doar sa scada. In mod cert nu e influenta accizei fiindca nu a intrat inca in vigoare… O sa avem o discutie saptamana viit sa vedem exact care a fost influenta. Daca barilul a crescut e o discutie, daca au avut alte cheltuieli e o alta discutie, daca au crescut artificial nu mai avem nici o discutie”.

Loading...