”STOP tăierilor de arbori din pădurile virgine !” PROTEST în creierii munților ! Semnează și tu petiția adresată ministrului Mediului! …

511

Un baner de aproximativ 70 de metri pătrați, cu mesajul „Stop logging in Europe’s ancient forests” (Opriți tăierile în pădurile virgine ale Europei) a fost afișat duminică, 21 august, pe lacul Vidraru, în cadrul unei acțiuni inedite a organizației Greenpeace. Acțiunea face parte din programul taberei care se desfășoară în zona Cumpăna Vidraru, până la sfârșitul acestei luni.

90 de voluntari din 9 țări, printre care România, Elveția, Spania sau Portugalia, au participat în ultimele trei săptămână la tabăra Greenpeace pentru salvarea pădurilor virgine din România, care are loc în zona Cumpăna, Vidraru. Voluntarii realizează inventarul pădurilor virgine și cvasivirgine din zona respectivă.

Până acum voluntarii Greenpeace au cartat 6,5 hectare de suprafețe de probă. Au fost înregistrați și măsurați 3584 de arbori, arborele cu cea mai mare înălțime care a fost inventariat până acum este un brad de 47 de metri, iar arborele cu cel mai mare diametru este tot un brad, cu 93 de cm diametru.

Imagini de la protest, mai jos:

Tabăra Greenpeace de salvare a pădurilor va lua sfârșit pe 28 august.

Greenpeace cere ministerului mediului să oprească orice intervenție în pădurile virgine și cvasivirgine, să inițieze de urgență și să coordoneze un proiect național de inventariere a tuturor pădurilor virgine și cvasivirgine rămase și să introducă de urgență în Catalog toate pădurile nominalizate pentru includerea în lista patrimoniului mondial UNESCO (în număr de 24).

***

Citește și semnează petiția ”Protejați ultimele păduri virgine ale României!”, adresată ministrului Mediului, Cristiana Pașca-Palmer, aici.

***

Imagini din tabăra Greenpeace de la Cumpăna Vidraru/ credi: Dan Câmpean/Greenpeace:

loading...

vidraru 1vidraru 2vidraru 3vidraru 4

loading...