Sfat pentru englezii ce au votat împotriva Brexit : „Mutati-va in Transilvania!”

510

„Brexit. Nu credeai că se va întâmpla vreodată, dar totuşi s-a întâmplat. Aşa că treaba stă în felul următor: dacă nu-ţi surâde ideea de a fi blocat pe o insulă cu Boris & Nigel (doi dintre liderii politici care au susţinut ieşirea din U.E. – n.red.) pentru restul vieţii tale, avem un plan”. Acesta este mesajul cu care sunt întâmpinaţi britanicii pe un site care îi invită să se mute în Transilvania după Brexit,scrie voceatransilvaniei.ro.

welcome_—_move_to_transylvania

„Da, acea Transilvania”, le spun ardelenii care au creat site-ul TransylvaniaBeyond britanicilor curajoşi să afle mai multe despre planul lor.

Loading...

Primul motiv oferit britanicilor de a se muta în Transilvania este acela că ardelenii deja au convins un cetăţean britanic să ia în considerare regiunea, şi nu orice britanic – Prinţul Charles, care e fascinat de Transilvania şi îşi petrece, deseori, timpul liber în zona rurală din judeţele Braşov şi Mureş.

„TRANSILVANIA ESTE PUR ŞI SIMPLU INCREDIBILĂ”

Alte motive invocate pentru ca britanicii să se mute în Transilvania ţin de faptul că aici pot găsi probabil cea mai spectaculoasă natură din Europa, cea mai bună conexiune la internet, cei mai mulţi specialişti în IT din U.E., faptul că majoritatea tinerilor vorbesc foarte bine engleza, un mediu propice pentru antreprenori, conexiuni aeriene excelente cu oraşe din Marea Britanie, sistem medical privat excelent, festivaluri recunoscute la nivel european, nivel crescut al calităţii vieţii, mâncare delicioasă şi un număr surprinzător de mic de vampiri.

„Campania ‘We have a plan’, parte din proiectul ‘Transylvania Beyond’, a început pe 27 iunie (la trei zile după aflarea rezultatelor votului pentru Brexit – n.red.). După primele 12 ore de la lansare, peste 20 de antreprenori britanici îşi arătaseră deja printr-un email interesul de a investi în Cluj. Dacă interesul britanicilor se menţine constant, ne aşteptăm ca până la sfârşitul săptămânii să avem o listă de peste 100 de antreprenori britanici interesaţi să deschidă o companie în inima Transilvaniei”, a declarat pentru Vocea Transilvaniei Claudia Sîrbulescu, PR Manager al firmei de consultanţă şi inovaţie Heraldist & Wondermarks, cea care se află în spatele campaniei.

BREXIT: MAREA BRITANIE PĂRĂSEŞTE UNIUNEA EUROPEANĂ

Potrivit rezultatelor anunţate după numărarea tuturor voturilor din cele 382 de circumscripţii electorale, 51,9% dintre cetăţenii britanici s-au pronunţat în favoarea ieşirii ţării din UE, potrivit BBC News online.

Pentru ieşirea din Uniunea Europeană au votat puţin aproximativ 17,4 milioane de cetăţeni, în timp ce pentru rămânerea în UE s-au înregistrat puţin peste 16 milioane de voturi.

Loading...