Secretul lui Nicolae Ceaușescu : „A comis o crimă la un moment...

Secretul lui Nicolae Ceaușescu : „A comis o crimă la un moment dat,de care Elena stia si cu care il santaja”

1875

Emilia Marinela Macovescu, soţia fostului ministru de Externe al României  , George Macovescu, din perioada 1972-1978, aduce în prim-plan o faţă mai puţin cunoscută a Elenei Ceauşescu, potrivit a1.ro.

Aceasta nu ezita sa il repeada pe fostul dictator in public. Apropiatii cred ca aceasta il avea pe dictator cu ceva la mana. Emilia Marinela Macovescu, sotia fostului demnitar George Macovescu, si-a amintit de un episod petrecut intr-o vizita in strainatate in care Elena Ceausescua aratat cat de zgarcita era.
„Se mai certau. De exemplu, au fost situatii in vizitele din strainatate in care sotul meu s-a dus la Nicolae Ceausescu si i-a spus: „Tovarase presedinte, dati-le la baieti niste bani, ca vor sa trimita o vedere si nu au bani de timbre”. Si Elena replica: „De ce, draga, vrei bani de timbre? Sa aduca timbre de-acasa…” Si atunci sotul meu i-a spus: „Doamna, nu va suparati, dar sa stiti ca timbrele romanesti nu merg in strainatate”. Si Nicolae Ceausescu i-a replicat, tot Elenei Ceausescu: „Ia mai taci tu din gura, cum poti sa spui sa aduca timbre de acasa?”, a povestit Emilia Marinela Macovescu.(Continuarea, mai jos… )

Loading...

Nicolae Ceausescu nu se lasa mai prejos si ii dadea replica pe loc, dar nu asa cum si-ar inchipui lumea. „Da, o repezea. Dar sotul meu a crezut intotdeauna ca Elena il are la mana cu ceva pe Nicolae Ceausescu. Pentru ca intr-una dintre vizitele oficiale, cand el s-a intors de la o intalnire care era programata cu un presedinte, ea, care nu fusese chemata, i-a spus, de fata cu toti: „Draga, dar tu unde te trezesti? Ai pornit la drum singur, nu cu mine? Ia vezi, ca acum schimb foaia! Unde te trezesti tu?” Au inlemnit toti: Oprea, sotul meu, Verdet. Si sotul meu a spus tot timpul: „Nu stiu cu ce il are la mana ea, dar il are la mana cu ceva cu care-l santajeaza”, a adaugat Emilia Marinela Macovescu. George Macovescu credea ca Nicolae Ceausescu a comis vreo crima sau, la un moment dat in viata, fusese implicat in vreo crima de care Elena stia si cu care il santaja.

Loading...