Scrisoarea de mulţumire a unui boschetar hranit de o femeie, A SOCAT întreaga lume!

1492

Pentru Casey Fisher aceasta era o zi obişnuită. Tânăra mamă şi studentă a intrat să mănânce într-un fast-food, dar la intrarea în local privirea sa i-a fost atrasă de un boschetar ce stătea pe marginea drumului.

În scurt timp băiatul a intrat şi el în local, sperând că cineva din vizitatori o să-şi exprime bunăvoinţa faţă de el. Desigur că el nu avea nici un ban, aşa că dacă nu l-ar fi ajutat Casey, el ar fi plecat de acolo fără nimic.

Iată că intervenţia tinerei a schimbat imediat situaţia. Ea a cumpărat pentru acel sărman mâncare şi un ceai fierbinte şi a intrat în vorbă cu el. Ea nici nu-şi imagina cât de importantă va fi această discuţie pentru acel tânăr!
1
Însăşi Casey îşi aminteşte că dintr-o parte comportamentul ei putea să pară foarte impertinent. Ea încerca din răsputeri să înceapă o discuţie sufletească, ceea ce, probabil, nimeni nu a mai făcut cu acel boschetar. Peste câteva ore ea cunoştea deja toată istoriei vieţii lui.

loading...

Pe bietul băiat îl chema Chris. El nu şi-a cunoscut niciodată tatăl, iar mama sa decedase recent din cauza cancerului. Fiind copleşit de situaţia în care s-a trezit, tânărul a început să se drogheze. În scurt timp el a ajuns la periferia societăţii, iar oamenii din jur au început să aibă faţă de el o atitudine dispreţuitoare. Mulţi dintre cei care s-au ciocnit cu probleme grave în viaţă ar fi putut ajunge într-o situaţie similară…
2
Discuţia a fost îndelungată, dar orele au trecut foarte repede şi tânăra mamă trebuia să plece. Cerându-şi scuze, ea s-a ridicat, dar Chris a rugat-o să mai aştepte câteva secunde. Scriind în grabă ceva pe nota de plată din local, el şi-a cerut scuze pentru scrisul urât, şi-a luat rămas bun şi a plecat.

Citind mesajul, Casey a înţeles cât de mult a contat discuţia lor. “Vroiam să-mi pun astăzi capăt zilelor. Dar acum, datorită ţie, nu o voi face. Mulţumesc, omule frumos!”
3

S-ar părea că o discţie sufletească este un lucru atât de mărunt, dar fără asta Chris ar fi atârnat undeva de o frânghie. Câteva ore de discuţie cu Casey i-au arătat sărmanului că pe lume sunt oameni buni şi l-au umplut de voinţă de a-şi continua viaţa.

Cine ştie, poate de acum el va prinde puteri în lupta cu patima drogurilor şi va începe o nouă viaţă. Aminteşte-le tuturor cât de important este să rămânem oameni în orice moment al vieţii şi să ne iubim aproapele, oricine ar fi!

loading...